VIDEO: Japonci šalejú po vozíkoch vyradených z vlakov. Záujemcov je viac, než dopravca ponúka

Ilustračné foto. Zdroj: X/@masato246saku

Japonskú železničnú spoločnosť Central Japan Railway Company zaplavila vlna žiadostí po tom, čo ponúkla na predaj päť desiatok nepoužívaných potravinových vozíkov, ktoré slúžili v súpravách rýchlikov šinkanzien na trase z Tokia do Osaky. Pre záujemcov a milovníkov železnice sú žiadaným doplnkom jedální alebo kuchýň.

Jednoduché a praktické vozíky slúžili desiatky rokov bez problémov v uličkách obľúbených rýchlovlakov, keď hladným cestujúcim, ktorí sa rútili rýchlosťou približne 186 km/h, privážali uličkami občerstvenie.

Vozíky na potraviny, do ktorých sa zmestí až 50 kg jedla a pitia, ponúkli železnice na predaj v januári krátko potom, keď vlani na jeseň spoločnosť Central Japan Railway Company (CJRC) ukončila službu predaja jedla a pitia na obľúbenej trase šinkanzenov z Tokia do Osaky. Zdôvodnila to nedostatkom personálu, ale aj nedostatočným dopytom zo strany cestujúcich. Tí si teraz podľa nej zásoby občerstvenia do vlaku na 500 km dlhú cestu kupujú radšej v staničných predajniach.

„Predaj sa znížil kvôli rastúcemu počtu obchodov so zmiešaným tovarom a ďalších obchodíkov v okolí staníc,“ vysvetlil zástupca CJRC. Navyše je podľa neho čoraz ťažšie zaistiť predajný personál kvôli nedostatku pracovníkov.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie