fbpx

VIDEO: Dráma a smrť v priamom prenose. Veľkolepá šou pri predstavovaní mosta sa zmenila na tragédiu

Dvaja ľudia zomreli a ďalší sú ťažko zranený. Pohotovostné služby z FD, PD a ambulancie poskytujúce pomoc obetiam. Zdroj: X/MiBaWi

Dvaja ľudia zomreli a dvaja sú zranení po páde časti mostnej konštrukcie budovanej cez kanál na východe Holandska. Príčiny pádu oblúka v meste Lochem má zistiť začaté vyšetrovanie. O nešťastí podľa agentúry AFP informovali holandské úrady.

Dnes boli na stavbu pozvaní novinári a nachystané boli dva žeriavy. Dvíhali jeden oblúk mosta a mali ho umiestniť do priestoru nad vodným tokom. Keď ale bola oceľová konštrukcia najvyššie, laná sa odtrhli a diel s odhadovanou hmotnosťou 160 ton spadol. Zasiahol tiež robotníkov, ktorí čakali, aby pripevnili časť oblúka, píše server De Telegraaf.

„Som nesmierne šokovaný tým, čo som videl, čo sa stalo pred mojimi očami. Mám hlboké obavy o zamestnancov spoločnosti BAM, ktorí tam vykonávali svoju prácu. V tejto chvíli nie je príliš jasné, čo presne sa stalo, ale nevyzerá to dobre,“ povedal denníku Stentor stavbyvedúci Max Schurink.

Most cez kanál Twente stavia spoločnosť BAM Infra Nederland. Tá o konštrukcii uviedla, že oblúkový most bude 140 metrov dlhý, 12,5 metra široký a 25 metrov vysoký. Prvé časti oceľového mosta boli na miesto dopravené na začiatku februára, stavba mala pokračovať dnes.

Obrovská tragédia zasiahla holandského pramiéra Marka Rutteho. „Tragické správy o vážnej nehode v Locheme, kde došlo k dvom úmrtiam a dvom zraneniam po páde časti mosta. Príbuzným a všetkým zúčastneným prajem veľa síl,“ napísal na sociálnej sieti X.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie