fbpx

Zákazníci majú dôvod na radosť. Na Slovensku pribudnú desiatky nových predajní

Ilustračná snímka. Zdroj: FREEPIK/aleksandarlittlewolf

Obchodné reťazce na Slovensku oznámili rozšírenie počtu svojich prevádzok. Počas tohto roka chcú otvoriť približne 50 nových predajní. Potvrdili to hovorcovia obchodných sietí Coop Jednota, Lidl, Tesco, Kaufland, Billa či Terno.

Otváranie nových predajní je pre obchodníkov zložitý proces, ktorý môže trvať aj niekoľko rokov. Dôležité je vybrať vhodnú lokalitu, kúpiť alebo prenajať priestor, vypracovať analýzu a nakoniec pripraviť celý projekt. Samotná výstavba predajne často trvá len zopár mesiacov.

Počas minulého roka otvorili Billa a Lidl po štyri predajne a Kaufland päť obchodov. Reťazce Terno/Kraj otvorili spolu šesť predajní, rovnaký počet otvorilo aj Tesco. Coop Jednota rozšírila sieť o 17 predajní, píšu aktuality.sk.

Tento rok pribudnú ďalšie

„Tento rok plánujeme otvoriť približne 12 nových predajní. Rekonštrukcie prevádzkových jednotiek sú plánované v počte 81, pričom najviac rekonštrukcií sa bude realizovať vo formáte Coop Jednota Potraviny a Coop Jednota Supermarket,“ uviedla hovorkyňa reťazca Coop Jednota Jana Kuklová. Novinkou bude aj spustenie e-shopu na objednávanie potravín či samoobslužné predajne, dodáva portál dnes24.sk.

Reťazec Tesco vytvorí nové pracovné miesta pre desiatky pracovníkov. 15 predajní ich franchisingu Žabka plánujú premeniť na obchody Tesco expres. O tejto zmene sme informovali začiatkom februára. „Transformácia prebehne do 15. marca tohto roka,“ uviedla PR manažérka Mária Zerzanová.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie