fbpx

Udalosť, ktorá zmenila Slovensko. Pred šiestimi rokmi boli zavraždení Ján Kuciak a Martina Kušnírová

Ilustračná snímka. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Dnes (21. 2.) pred šiestimi rokmi otriasla Slovenskom vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej v dome vo Veľkej Mači. Tragédia spustila sériu udalosti, ktoré zmenili Slovensko.

Odsúdený strelec Miroslav Marček vošiel 21. februára 2018 do domu vo Veľkej Mači, kde zastrelil novinára a jeho snúbenicu. Polícia ich telá našla až 26. februára 2018.

Brutálna vražda otriasla celým Slovenskom. Len krátko na to sa slovenské námestia naplnili smutnými a nahnevanými občanmi, ktorí volali po zmene vlády i povolebnej zmene politických pomerov. Protestujúci vyzývali na odchod premiéra Roberta Fica, Roberta Kaliňáka a policajného prezidenta Tibora Gašpara, informujú aktuality.sk.

Splnené požiadavky

Vtedajšie požiadavky protestujúcich boli splnené tým, že moci sa ujala vláda Petra Pellegriniho s vynoveným kabinetom. Dovládli do riadneho termínu parlamentných volieb v roku 2020.

Nielen samotná vražda, ale tiež obvinenie Mariana Kočnera odhalilo množstvo ďalších káuz. O viacerých z nich sa verejnosť dozvedela z jeho komunikačnej aplikácie Threema, kde si písal s Alenou Zsuzsovou a aj so sudcami či inými vplyvnými ľuďmi, píše web tvnoviny.sk.

Nedostatok dôkazov

Okrem strelca Miroslava Marčeka odsúdil aj jeho komplica Tomáša Szabóa a Zoltána Andruskóa. Vraždu si objednala Alena Zsuzsová, ktorú odsúdil Špecializovaný trestný súd na 25 rokov väzenia. Za objednanie bol obžalovaný aj Marian Kočner, no na jeho odsúdenie súd nevidel dostatok dôkazov.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie