fbpx

GALÉRIA: Kapským Mestom sa šíri smrad z 19-tisíc kusov dobytka. Zvieratá žijú na lodi v žalostných podmienkach

Loď prepravujúca zvieratá zakotvila v prístave, aby doplnila krmivo pre dobytok prevážaný z Brazílie do Iraku. Zdroj: capetownetc.com

Ľudia v juhoafrickom Kapskom Meste si v pondelok hromadne upchávali nosy. Príčinou je silný zápach, ktorý podľa tamojšieho servera Times Live pripomína zmes splaškov, skazených rýb, kravského trusu a kozieho moču.

Radnica po sérii sťažností spustila vyšetrovanie. Zistila, že smrad sa nesie z prístavu, kde kotví loď prevážajúca 19-tisíc kusov živého dobytka z Brazílie do Iraku.

Podľa skupín ochrancov zvierat citovaných agentúrou AP „nepredstaviteľný“ zápach dokresľuje, v akých podmienkach sa zvieratá musia na palube nachádzať.

„Zápach ukazuje, ako zlé podmienky musia zvieratá prečkať po tom, čo strávili už dva a pol týždňa na palube, kde sa hromadia výkaly a čpavok,“ upozornila Národná rada Spoločnosti pre prevenciu krutosti na zvieratách (SPCA). Zároveň kritizovala prevážanie živého dobytka po mori, k čomu sa pripojila aj juhoafrická opozícia, ktorá riadi radnicu Kapského Mesta.

Loď Al-Kuwait je registrovaná v Kuvajte, meria 190 metrov a v Kapskom Meste podľa SPCA zastavila, aby doplnila krmivo pre zvieratá. Z Juhoafrickej republiky by tak mala čoskoro zase odplávať.

Snímka odhaľuje trýznivé podmienky na palube „kuvajtskej lode smrti„. Zdroj: FACEBOOK/Cape of Good Hope SPCA

 

Snímka odhaľuje trýznivé podmienky na palube „kuvajtskej lode smrti„. Zdroj: FACEBOOK/Cape of Good Hope SPCA

(Galéria pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie