fbpx

Nútil ich, aby ho zdravili hajlovaním. Študenti strednej školy udali svojho učiteľa

Zdroj: FOTO TASR/František Iván

Na strednej škole v Senci udali študenti svojho učiteľa. Tvrdia, že učiteľ verejne propaguje fašizmus a mladšie deti dokonca nútil, aby ho zdravili hajlovaním. Zároveň sa mal údajne pýšiť tým, že zabil psa. Podnet skončil na stole komisára pre deti.

„Bojíme sa, že sa to nebude riešiť, že to pôjde do stratena,“ povedala jedna zo študentiek školy pre portál pluska.sk. „My chceme len vyriešiť dlhotrvajúci problém s nelegálnym šírením a navádzaním na fašizmus a nacizmus na našej škole,“ dodala študentka.

Učiteľ pôsobí na strednej škole niekoľko rokov. Študenti ho majú radi, pretože je vtipný a priateľský. Avšak netají sa tým, že podporuje fašistickú ideológiu.„Mladších žiakov učil hlásiť sa hajlovaním,“ hovorí študentka.

Išiel by bojovať na stranu Ruska

Podľa študentov sa učiteľ taktiež vyjadril, že podporuje vojnu medzi Ruskom a Ukrajinou a ak by bol Ukrajinec, šiel by bojovať na stranu Ruska. Ďalej šíri nenávistné komentáre proti homosexuálom a údajne sa chválil aj tým, že v detstve zabil s kamarátom psa.

„A na konci nezabudne povedať: hlavne to nehovorte rodičom,“ uzavrela študentka. Učiteľ po svojich tvrdeniach tiež dodáva, že všetko myslí „len zo srandy“. Žiaci však žiadajú, aby bol vylúčený zo školy.

Učiteľ je súčasťou Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Riaditeľka strednej školy sa k situácii odmieta vyjadrovať. Podľa nej ide čisto len o internú záležitosť.

Podnet prijal komisár pre deti

„Komisár pre deti prijal písomný podnet vo veci sťažnosti žiakov zo Senca. V liste poukazujú na závažné konanie, ktorého sa mal dlhodobo dopúšťať pedagóg ich školy,“ potvrdil komisár Jozef Mikloško.

Vysvetlil, že učiteľ mal počas vyučovania prezentovať rasové nenávistné komentáre a prikláňať sa k fašizmu. Žiaci v žiadosti uvádzali aj podnecovanie k hajlovaniu na hodine.

„Okrem toho údajne pred žiakmi prezentoval svoj názor podpory vojnového konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou, pričom v texte uvádzajú aj podporu terorizmu z jeho strany. Žiaci tiež poukázali na prezentované zážitky učiteľa, kedy im rozprával ako v minulosti s kamarátom zastrelili psa. Vzhľadom k obsahu oznámenia komisár pre deti vyhodnotil podnet žiakov ako závažný a predmetnú vec bezodkladne postúpil Generálnej prokuratúre Slovenskej republiky,“ dodal komisár.

    Ďakujeme, že nás čítate.

    Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

    Ficova IV. vláda
    Zo zahraničia
    Z domova
    Kultúra a showbiznis
    Ekonomika a biznis
    Šport
    TV Spark
    Najčítanejšie