fbpx

VIDEO: Šimkovičovej napadnutie v Abú Zabí má dohru. Rezort vnútra hovorí o zásadnej zmene

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová na konferencii UNESCO WCCAE 2024. Zdroj: X/AntiHoaxer

Pracovná cesta ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) sa zmenila na hotovú drámu. Počas jedného z presunov ju totiž pri nastupovaní do auta napadla dvojica Slovákov. Tí chcela od ministerky odpovede na otázky, no podľa rezortu nepovedali, z akého sú média. Na celú vec citlivo reaguje naše ministerstvo vnútra, pod ktoré spadá Úrad pre ochranu ústavných činiteľov. Je dosť možné, po incidente sa budú meniť pravidlá.

K incidentu došlo v záverečný deň medzinárodnej konferencii UNESCO o vzdelávaní v oblasti kultúry a umenia, ktorá sa koná v hlavnom meste Spojených arabských emirátoch. Slováci s kamerou a mikrofónom sa podľa rezortu mali tlačiť do auta, v ktorom ministerka odchádzala a atakovať ju.

„Incident sa odohral v Abú Dhabí dnes po 12.00 h miestneho času, keď sa pani ministerka chcela presunúť z miesta konania medzinárodnej konferencie UNESCO na ďalší pracovný program. Pri aute ju čakali dvaja slovensky hovoriaci muži s mikrofónom a kamerou. Jeden z mužov sa jej chcel natlačiť do auta, pričom sa jej pýtal na jej údajne LUXUSNÚ CESTU,“ uviedlo ministerstvo.

Opakovane jej pritom neodpovedali, z akého média či inštitúcie sú. Muž s mikrofónom údajne iba opakoval, že je zástupcom daňových poplatníkov.

Muž, ktorý sa očividne triasol jej na to po niekoľkých výzvach odpovedal, že zastupuje daňových poplatníkov. Išlo o veľmi nepríjemnú situáciu, pretože nebolo možné vylúčiť, či nejde o muža so psychickou poruchou vzhľadom na to, že sa skutočne po celý čas triasol,“ upozornili. Zasiahnuť musel jeden z členov delegácie, keďže sa nedal vylúčiť možný fyzický útok.

„Je však zrejmé, že celá táto akcia je zorganizovaná, pretože dvaja muži dnes v Abú Dhabí vyhľadali verejnosti neznámu delegátku z ministerstva školstva medzi viac ako 900 ľuďmi a dávali jej otázky o programe ministerky Šimkovičovej,“ dodal rezort.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie