Muž v Petržalke skolaboval priamo na ulici. Ľudia ho prv obchádzali, pri sebe mal malého vnuka

Na snímke záchranári pri nákupnom centre, kde skolaboval starší muž. ZDroj: Facebook/Sebastián Rozenberg

Šokujúci incident v bratislavskej mestskej časti Petržalka vyvolal ošiaľ. V obchodnom centre sa zrútil na zem starší muž. Zlyhalo mu srdce. Pri sebe mal aj malého vnuka, ľudia ho určitý čas len obchádzali a neposkytli prvú pomoc. Informoval o tom portál topky.sk.

Starší muž zomieral, zatiaľ čo ho ľudia obchádzali. Skutok sa stal pred niekoľkými dňami v obchodnom centre Galéria v Petržalke. Muž sa zrútil na zem po tom, čo mu prišlo zle. „Môj syn tam robí, bol sa pozrieť, že ujovi prišlo zle,“ napísala jedna z komentujúcich na sociálnej sieti.

Ľudia ho najprv obchádzali. Po nejakom čase mu však niekto z okoloidúcich podal prvú pomoc.

„Uja sme oživovali ja a jeden pán do príchodu sanitky. Neviem, či prežil, nadýchol sa nám, keď sme mu masírovali srdce, ale mohol to byť len vypustený tlak, ako sme masírovali srdce. Netuším, či prežil, keď prišla sanitka, tak som musel odísť,“ opisuje desivé momenty Jaroslav.

Ľudia ho ignorovali

Mnohí ľudia išli okolo a nepomohli mu. „Horšie je, že vôbec, kým niekto zareagoval, tak prešlo vraj dosť času, pritom pri ňom stál malý chlapec, vnuk. Ľudia by mali byť viac všímaví a hlavne, keď vidím, že niekto oživuje človeka, tak pomôžem. Pozriem jazyk zapadnutý, vystriedam toho, čo masíruje srdce, lebo bolo kopec divákov, ale len jeden, čo sa chopil niečo robiť,“ píše skormútene.

Nevedel však, či sa jeho pokus o záchranu života vydaril. Muž po odchode sanitky podľa jeho slov stále nedýchal. „Jaro, veľké ďakujem za vašu pomoc! Včasná masáž srdca mu zachránila život, je stabilizovaný. Veríme, že to zvládne, lebo on je bojovník. Ešte raz srdečná vďaka,“ napísala Mária pod jeho komentár.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie