fbpx

Čakal som ostré otázky, veľmi som si to neužil, hodnotí Putin Carlsona

Na snímke, ktorú vydala ruská agentúra Sputnik 9. februára 2024, ruský prezident Vladimir Putin (vpravo), americký moderátor talkshow a bývalý moderátor televízie Fox News Tucker Carlson počas rozhovoru v Moskve. Zdroj: FOTO TASR/AP

Nielenže sa rozhovor amerického moderátora Tuckera Carlsona s ruským diktátorom Vladimirom Putinom nepáčil západným novinárom či kritikom Ruska. Neužil si ho vraj ani spovedaný prezident. Priznal to v novom interview, v ktorom hovorí, že mu Carlson nekládol ostré otázky, bol trpezlivý počas jeho výkladov o histórii a nechal ho hovoriť. Čo Putina neuspokojilo.

„Aby som povedal pravdu, myslel som si, že si bude počínať agresívnejšie a že bude klásť takzvané ostré otázky. Nielenže som na to bol pripravený, ja som to chcel, pretože potom by som mal príležitosť odpovedať rovnako,“ povedal Putin svojmu dvornému reportérovi Pavlovi Zarubinovi počas stredajšieho rozhovoru. „Ale on zvolil inú taktiku,“ dodal.

Tuckerovi Carlsonovi je však vraj aj napriek tomu za dvojhodinové interview, ktoré spolu mali minulý týždeň v Moskve, vďačný. „Vzhľadom na to, že teraz nemôžeme viesť priamy dialóg (so Západom), musíme byť pánovi Carlsonovi vďační, že sme to mohli urobiť jeho prostredníctvom,“ povedal Putin s tým, že ho prekvapilo, že ho Carlson viac neprerušoval.

Vládca Ruska v prvej časti rozhovoru desiatky minút prednášal o dejinách svojej krajiny bez toho, aby ho očividne stratený Carlson zastavil. Pokúšal sa síce zistiť, ako udalosti z 13. storočia súvisia s dnešným dianím na Ukrajine, ale nie príliš úspešne. Putin ho v tejto súvislosti pochválil za „trpezlivosť“.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie