fbpx

Poprad vyhral 9. zápas v sérii a navýšil náskok na čele, Slovan zdolal Spišiakov (súhrn 43. kola Tipos extraligy)

Na snímke zľava Igor Merežko (S.N.Ves), brankár Denis Godla a Danill Fominych (obaja Slovan) počas zápasu 43. kola hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Spišská Nová Ves 14. februára 2024 v Bratislave. Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Hokejisti HK Poprad pokračujú v obdivuhodnej forme. Tentoraz ich kvalitu pocítili Banskobystričania, ktorí pod Tatrami prehrali 1:6. Prebudil sa aj Slovan Bratislava, ktorý nevzdáva boj o top 6. Pred slušnou návštevou zdolal trápiacu sa Spišskú Novú Ves.

43. kolo Tipos extraligy:

HK Dukla Michalovce – HK Nitra 4:2

Rozbehnuté Michalovce nastúpili do súboja s brankárom Glosárom. Nitra hrala od úvodných minút veľmi dobre, ale v 1. tretine gól nepadol. Až v 25. min. otvoril skóre Santos po prihrávke Daugavinša. Na to reagovali hostia 2 presnými zásahmi, keď reprezentanta v bránkovisku Zemplína prekonali Gill s Jacksonom. V 38. min. vyrovnal domáci obranca Valach, aby v záverečnej tretine strhli výsledok na svoju stranu výborní domáci v 54. min. strelil rozdielový gól Newton a strelou do prázdnej bránky zavŕšil dielo pred 2 679 divákmi opäť Newton. Michalovce tak poskočili už na 2. miesto v tabuľke.

HC Mikron Nové Zámky – HC Košice 0:4

Domáci hokejisti urputne bojujú. Jednak, aby sa vyhli priamemu zostupu a stále je tu vidina predkola play-off. Takto ako v stredu to však nepôjde. Proti Oceliarom boli bez šance a brankár Janus si udržal čisté konto. Skóre otvoril v 4. min. hosťujúci Pollock. Potom, v 40. a 45. min., sa 2-krát presadil bývalý hráč Nových Zámkov T. Mikúš. Skazu pred domácich dokonal v 51. min. Šimun. Tréner Karri Kivi so svojimi spolupracovníkmi musí jednoznačne zapracovať na tom, aby klub neprišiel o extraligovú príslušnosť.

HC Slovan Bratislava – HK Spišská Nová Ves 2:1

Spišiaci sa napokon neposilnia o českého brankára Bartošáka, ktorý sa odmietol podrobiť lekárskej prehliadke v klube. A tak si zrejme vystačia s dvojicou Surák Melicherčík. V tomto zápase chytal 2. menovaný a už v 5. min. ho prekonal produktívny Pecararo. To isté si zopakoval v 24. min. a Slovan viedol 2:0. Jasne sa na hre Belasých ukázali princípy a herná vyspelosť, ktorú mužstvo nasiaklo od trénera Petra Oremusa. Hostia sa trápili a trápia sa. Prehrávajú rad-radom a z čela sa zosunuli už na 3. priečku. V zápase bojovali, Burgess v 46. min. znížil, ale na viac jednoducho tentoraz nemali. Stretnutie videlo 4 225 divákov.

HKM Zvolen – HC 19 Humenné 4:0

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie