fbpx

Psychicky labilná študentka pobodala kvôli rozchodu expartnera. Dostala 12 rokov

Na snímke obžalovaná Lucia G. na Mestskom súde v Prahe. Zdroj: X/iDNES.cz

Mestský súd v Prahe potrestal v utorok 19-ročnú študentku Luciu Galdovú za pokus o vraždu neprávoplatne dvanástimi rokmi väzenia. Psychicky nevyrovnané dievča podľa rozsudku vlani v máji zaútočilo nožom na expartnera po tom, čo sa s ňou rozišiel. Keď k mladíkovi prišli na pomoc rodičia, vyskočila z okna a potom sa opäť domáhala vstupu do domu.

Galdová, ktorá sa od detstva liečila kvôli depresiám a iným duševným problémom v rôznych psychiatrických nemocniciach, sa s o dva roky starším mladíkom zoznámila v roku 2022. Začali spolu chodiť. Zatiaľ čo dievča sa k nemu správalo majetnícky a citovo ho vydieralo opakovanými rečami o samovražde, partner sa k nej podľa názoru súdu správal až nepochopiteľne ústretovo a znášal všetky jej výstrelky.

Nezvládla rozchod

„Bola som zlá a neúprimná. Pre mňa to bol najlepší chlapec, ktorého som spoznala. Nikdy som nemala podobný vzťah. Cítila som, že som konečne naozaj zamilovaná, že mám niekoho skutočne rada. Od prvej chvíle som na ňom nevidela jedinú zlú vec, prišiel mi ako skvelý človek,“ povedala študentka na súde.

Mladíkovi však s jej správaním začala dochádzať trpezlivosť. Keď mu vlani v máji, po asi polročnom vzťahu, pohrozila rozchodom, súhlasil. Dievčine sa to však v hlave rýchlo rozležalo. Pochopila, že to prepískla.

„Rozchod bol pre mňa koniec sveta. Vedela som, že už nikoho takého nenájdem. Z hlavy ho už nikdy nevymažem, bol pre mňa niečo špeciálne. Chcela som to ukončiť (život), bez neho stratilo všetko zmysel,“ tvrdí.

Mladíka sa pokúšala opakovane presvedčiť, aby spolu zostali. Ten bol neústupný. Galdová potom na internete hľadala, ako usmrtiť človeka.

Ďalšiu noc vzala u známych veľký kuchynský nôž, dala ho do kabelky a vydala sa taxíkom za bývalým partnerom. Vraj preto, že sa pred ním chcela sama zabiť. O tretej ráno sa potom u neho v izbe asi pol hodiny rozprávali.

„Prosila ma, aby sme sa nerozchádzali. Už som bol unavený. Povedal som, že už sa s ňou nechcem baviť a že idem spať. V tej chvíli na mňa vytiahla nôž a začala bodať. Bol som v polosede, prvé rany išli na hlavu, potom na končatiny,“ popísal mladík.

Zaútočila na expriateľa

Tesne pred útokom ho mala Galdová požiadať, aby v izbe otvoril okno. Podľa súdu preto, aby získala chvíľu času a mohla z kabelky nepozorovane vybrať nôž a na chlapca zaútočiť, pretože pochopila, že tentoraz po jej nebude a rozchod je definitívny. Vrhnúť sa na neho mala s nečakanou razanciou a pritom zarevať: Zdochni!

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie