fbpx

Zvláštny domáci miláčik zarobil žene z Beladíc na malér. Prasiatko jej zjedlo peniaze

Na snímke vľavo bankovka, ktorú zjedlo prasiatko. Vpravo domáci miláčik – Pinky boo. Zdroj: reprofoto/noviny.sk

Prasa ako domáceho miláčika chová žena z Beladíc. Volá ho Pinky Boo. A práve on jej zavaril na finančný malér. Zjedol jej 50-eurovú bankovku, ktorá bola určená na stravu pre zvieratká. Informoval o tom portál noviny.sk.

Časť z bankovky sa podarilo zachrániť. V národnej banke Slovenska jej ju vymeniť ale nechceli, musí im dokázať, že bankovka prešla tráviacim traktom prasiatka. Svoj problém rieši aj s úradom.

Malá 100-kilová likvidátorka sa pre to však veľmi netrápi. „Veľmi jej zachutila, veľmi, my keď sme zbadali, že ju má v papuľke, tak už bolo neskoro,“ uviedla majiteľka prasiatka pre TV JOJ.

Doma majú viaceré zvieratká, pomáhajú tým, ktoré by skončili v útulkoch.

„Čo sa dalo povyberať som usušila, vložila do obálky a požiadala som o výmenu národnú banku,“ povedala Klikáčová. Národná banka Slovenska však na výmenu potrebuje aspoň 50 percent bankovky zachovaných. Pani z Beladíc chýba naozaj len malá čiastka. „Jedno percento a čosi aby mi ho mohli vymeniť,“ ozrejmila. „Vo výkaloch som nič nenašla posielať celé výkaly na expertízu mi prišlo nevhodné,“ povedala Klikáčová.

Bankovky sú z bavlny a hlavnou zložkou je celulózam. Tá nie je stráviteľná, preto vo výkaloch nejaké kúsky museli byť. „Teda vo všeobecnosti nie je celulóza stráviteľná teda ani bankovky nie sú stráviteľné,“ ozrejmil Peter Majer, hovorca Národnej banky Slovenska.

 „Veľmi nadrobno ich požuvala ja si myslím, že aj oni by mali veľký problém s hľadaním,“ dodala pani Klikáčová.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie