fbpx

Pre cukríky s obsahom marihuany hrozí Nemcovi v Rusku väzenie

Ilustračné foto. Zdroj: X/GermanWeedBoys, Rippedbossofficial

Na letisku Pulkovo v Petrohrade zadržali nemeckého občana, v ktorého batožine sa našlo vrecúško s gumenými medvedíkmi s obsahom marihuany. Informovala o tom v utorok stanica Rádio Sloboda (RFE/RL), ktorá sa odvolala na tlačovú správu ruskej Federálnej colnej služby.

38-ročný občan Nemecka pricestoval do Ruska z Hamburgu na návštevu svojej priateľky, s ktorou udržiava pravidelnú korešpondenciu.

Pri kontrole mužovho batohu ruskí colníci našli plastové vrecko s listom konope na obale. Vo vnútri bolo šesť čiernohnedých želé medvedíkov s hmotnosťou po 20 gramov.

Colníci následne vykonali rýchlotest, ktorý ukázal, že cukríky obsahovali tetrahydrokanabinol, teda hlavnú psychoaktívnu zložku marihuany, ktorá je v Rusku považovaná za omamnú látku a jej dovoz je zakázaný.

Cestujúci vysvetlil, že medvedíky si kúpil v Nemecku v špecializovanom obchode koncom minulého roka a viackrát s nimi cestoval po svete. Cmúľal ich počas dlhých letov, na upokojenie alebo pre lepší spánok.

Dodal, že colníci v iných krajinách nemali žiadne pripomienky, keď mu ich našli v príručnej batožine. Nemecký občan je teraz v Rusku stíhaný podľa článku o pašovaní omamných látok. Bol vzatý do väzby. Hrozí mu trest od troch do siedmich rokov odňatia slobody a pokuta vo výške milión rubľov (asi 10-tisíc eur).

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie