fbpx

Od Matoviča odchádza viacero známych mien. Sťažujú sa na populizmus, konflikty a nelogické rozhodnutia

Igor Matovič. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Viacerí členovia odchádzajú z hnutia Slovensko pre nekritický prístup vedenia, netransparentné skladanie kandidátky či pre politickú izoláciu. O ukončenie členstva požiadali Peter Kremský, Mária Šofranko, Veronika Gmiterko, Vojtech Tóth, Peter Liba a Ján Marosz. Hnutie Slovensko pre TASR reagovalo tým, že jeho protikorupčné pravidlá neumožnili vyjsť v ústrety požiadavkám bývalých členov.

„Po viacerých neúspešných pokusoch o zmenu fungovania v rámci hnutia Slovensko (bývalé OĽANO), sme sa rozhodli ukončiť členstvo a spoluprácu s hnutím Slovensko pod vedením Igora Matoviča,“ uviedli v spoločnom stanovisku. Ako dôvod uviedli chýbajúci kritický prístup a ochotu férovo diskutovať aj o nepríjemných témach. Hovoria o politickej izolácii a nepremyslených krokoch vedenia, napríklad uponáhľaná zmena názvu hnutia.

Členmi hnutia sa podľa vlastných slov stali, aby sa zasadili za rozvoj a zlepšovanie života v krajine i za očistu verejného života. „Za posledný rok sa však do politiky bývalého OĽANO dostalo čoraz viac populizmu, konfliktnosti a politického obchodovania,“ uviedli s tým, že vedenie hnutia nie je otvorené diskusii a kritické pripomienky ignoruje alebo bagatelizuje. V hnutí podľa nich prevládajú individuálne záujmy a o všetkom rozhoduje „pár spriaznených ľudí“.

Za poslednú kvapku označili odchádzajúci členovia kandidatúru predsedu hnutia v prezidentských voľbách. „Pre nás ľudia s iným názorom nie sú nepriateľmi, spoluprácu a slušnú diskusiu považujeme za veľmi dôležitú,“ dodali. „Kandidatúra predsedu hnutia Igora Matoviča v prezidentských voľbách, hoci podľa vlastných slov nechce byť prezidentom a kandiduje len formálne, je len poslednou kvapkou v nelogických a mätúcich krokoch vedenia hnutia Slovensko. Tento prístup pokladáme za nepochopenie dôležitosti situácie.“

„Protikorupčné pravidlá hnutia Slovensko neumožnili vyjsť v ústrety požiadavkám našich bývalých kolegov. Prajeme im všetko dobré v budúcom politickom živote,“ uviedlo hnutie v reakcii.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie