fbpx

Riaditeľ žilinskej polície sa stretol s vodičom, ktorý zažil agresívny zásah policajtov: Som pripravený sa ospravedlniť

Vlastimil po zásahu polície. Zdroj: Facebook/Ľudmila Nová

Polícia na sociálnej sieti zverejnila informáciu, že sa riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline stretol s vodičom, voči ktorému bol vykonaný služobný zákrok. Ide o medializovaný prípad muža zo Žiliny, voči ktorému polícia vykonala naozaj rázny zásah pred očami jeho dcéry. Muža spútali, posadili na mokrú zem a mierili na neho aj zbraňou. V aute pritom sedela jeho maloletá dcéra. O prípade sme vás informovali.

Polícia v Žiline prijala na linku 158 oznámenie o dopravnej nehode, z ktorej mal vodič ujsť. „Môj manžel pravdepodobne oškrel auto pánovi na Jarnej ulici pred škôlkou, kde bol vyzdvihnúť dcéru. Nič nezaregistroval. Pán samozrejme oprávnene zavolal policajtov, nakoľko si myslel, že manžel spôsobil škodovú udalosť a odišiel z miesta nehody. Policajtom vysvetlil do telefónu, že mu oškrel predný nárazník,“ uviedla manželka Vlastimila. „Podotýkam, že naňho mierili zbraňou, celého ho premočili, nasadili mu putá a vôbec ho nepočúvali, že nevie o čo sa jedná a že má v aute malé 3-ročné dieťa,“ dodala manželka.

Krajský riaditeľ sa podľa polície na stretnutí presvedčil, že ide naozaj o slušného človeka. Vysvetlil mu, že polícia v prípadoch, kedy je oznámený útek z dopravnej nehody, postupuje razantne.

„Ako sme už informovali, zvyčajne ide o vodičov pod vplyvom alkoholu alebo drog. Prípadne o páchateľov trestnej činnosti, ktorí unikajú z miesta činu, na kradnutom vozidle, majú pri sebe omamné a psychotropné látky alebo zbrane v nelegálnej držbe,“ informovala polícia. „Tento prípad na šťastie taký nebol a nešlo o vodiča, ktorý by s unikajúcim vozidlom pod vplyvom návykových látok v čase dopravnej špičky niekoho mohol ohroziť (napríklad pri úteku z miesta činu v strese bezohľadnou jazdou zraziť na priechode pre chodcov dieťa cestou z krúžku).“

Rozhovor sa niesol v pokojnej atmosfére a bol konštruktívny. Celý postup preveruje podľa slov riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline kontrola, ktorú sám nariadil. Zároveň prisľúbil, že ak sa pochybenie zo strany policajtov preukáže, vyvodí následky a verejne sa ospravedlní aj za prítomnosti médií.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie