fbpx

Na bratislavskej vysokej škole zasahuje policajné komando. Súvisí to s bombovou vyhrážkou (aktualizované)

Na snímke policajná páska pred budovou Fakulty managementu a Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského na Odbojárov 10 v Bratislave 13. februára 2024. Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu. "Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III preverujú udalosť spojenú s vyhrážkami voči doposiaľ nekonkretizovaným osobám," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková. Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Množstvo policajtov zasahuje na Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave neďaleko Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Informoval o tom portál tvnoviny.sk a noviny.sk. Zásah súvisí s vyhrážkami.

„Policajti preverujú udalosť spojenú s vyhrážkami voči doposiaľ nekonkretizovaným osobám,“ povedala pre TV Markíza policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Podľa informácií TV JOJ, ozbrojené policajné komando vykonáva zásah pre vyhrážky. Študentov Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave evakuovali. Budovu školy teraz vyprázdňujú bezpečnostné zložky.

Na mieste je podľa noviny.sk 10 policajných áut a po zuby ozbrojené policajné komando. Na sebe majú nepriestrelné vesty, helmy a v rukách samopaly.

V okolí vysokej školy sú študenti farmácie aj manažmentu a niektorí pre TV Markíza vypovedali. Uviedli, že ich ráno okolo 9.45 h vyhnali z budovy. Do školy mal podľa jednej zo študentiek niekto prísť a vyhrážať sa. Zdôrazňuje, že ide o neoverenú informáciu – nikto im nechcel nič povedať.

Ide o bombu? 

Podľa informácií Hospodárskych novín by malo ísť o nahlásenú bombu. Podľa ich nepotvrdených informácií sa nahlásenie týka bývalého študenta Fakulty manažmentu. Ten údajne ráno okolo 8.30 hod. tvrdil, že má pri sebe bombu.

Polícia na sociálnej sieti uviedla: „Môžeme potvrdiť, že nehrozí bezprostredné nebezpečenstvo ohrozenia života a zdravia v súvislosti s predmetnou udalosťou.“

Za jednou študentkou podľa informácií tvnoviny.sk prišiel pred školou neznámy muž, ktorý tvrdil, že je bývalý študent a vyhrážal sa jej. Údajne rozprával lámavou slovenčinou.

Študentka, ktorej sa bývalý študent vyhrážal, nahlásila skutočnosť profesorke, ktorá zalarmovala policajtov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie