fbpx

VIDEO: Streľbe v newyorskom metre podľahol človek, päť ľudí je zranených. Polícia hľadá vinníka

Členovia newyorského policajného oddelenia zabezpečujú v pondelok 12. februára 2024 miesto streľby v stanici metra Mount Eden na linke č. 4 v Bronxe. Zdroj: X/TRUMP.AI, #TuckFrump, Gardiner Anderson/New York Daily News/TNS

Pri pondelňajšej streľbe v newyorskom metre vyvolanej sporom dvoch skupín mladých ľudí zomrel jeden človek a päť ďalších bolo zranených. S odvolaním sa na políciu o tom informujú americké médiá. Strelcov podľa nich policajti zatiaľ nechytili. Zranenia štyroch ľudí sú vážne.

Streľbou podľa polície vyvrcholil spor dvoch skupín mladíkov na nástupisku jednej zo staníc v štvrti Bronx počas popoludňajšej dopravnej špičky okolo 16:30 miestneho času (22:30 SEČ).

Najmenej desať výstrelov

Denník New York Post uviedol, že zaznelo najmenej desať výstrelov. Obeťou je 34-ročný muž, ktorý s hádkou nemal nič spoločné. Postrelené boli aj 14-ročné dievča, o rok starší chlapec a traja dospelí vo veku 28, 29 a 71 rokov.

„Nemyslíme si, že išlo o náhodnú streľbu,“ povedal novinárom šéf newyorskej dopravnej polície Michael Kemper. Policajti nevylučujú, že strelcov bolo viac. Po páchateľovi či páchateľoch zatiaľ pátrajú.

New York v posledných rokoch zaznamenáva pokles násilnej kriminality aj počtu vrážd, ktorý predtým vzrástol v čase pandémie covidu-19. Ľudí zranených či usmrtených streľbou vlani oproti roku 2022 ubudlo o 39 percent. Počet zastrelených v metre sa znížil z predminuloročných desiatich na päť, uviedla agentúra AP.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie