fbpx

Americký minister obrany zrušil cestu do Bruselu. Pre zdravotné problémy skončil v nemocnici

Na snímke minister obrany Spojených štátov amerických Lloyd Austin počas tlačovej konferencie s ministrom obrany SR Jaroslavom Naďom po ich stretnutí na MO SR 17. marca 2022 v Bratislave. FOTO TASR - Pavel Neubauer

Lloyd Austin poveril výkonom svojich povinností námestníčku Kathleen Hicks, ktorá ho nahradí pri ceste do sídla NATO v Bruseli, kde mal Austin podľa pôvodných plánov 14. a 15. februára konať.

Americký minister obrany Lloyd Austin bol premiestnený na jednotku intenzívnej starostlivosti kvôli naliehavým problémom s močovým mechúrom. Ministra vo vojenskej nemocnici prijali v nedeľu 11. februára večer miestneho času.

„Dnes večer, po sérii testov a hodnotení, bol minister prijatý na jednotku intenzívnej starostlivosti v Národnom vojenskom zdravotníckom stredisku Waltera Reeda za účelom podpornej starostlivosti a starostlivého sledovania,“ citovala z komuniké ministerstva obrany agentúra AFP.

V stredu mal Austin viesť zasadnutie Kontaktnej skupiny pre obranu Ukrajiny (UDCG) v belgickom Bruseli. Bola by to jeho prvá zahraničná cesta od prvej hospitalizácie. Vo štvrtok sa mal tiež zúčastniť na zasadnutí ministrov obrany NATO, ktorému predsedá šéf NATO Jens Stoltenberg. Zahraničnú cestu ale americký minister obrany zrušil.

Jeho stav je pod drobnohľadom

Austinov zdravotný stav je pod drobnohľadom od doby, čo bol po Novom roku hospitalizovaný a niekoľko dní o tom nevedeli najvyšší predstavitelia USA ani prezident Joe Biden.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie