fbpx

Nepresvedčivá Dunajská Streda sa na 3 body proti Skalici natrápila. Novic Jürgens: Mali sme ťažší rozbeh

Na snímke zľava Matej Trusa (DAC) a Matej Skalický (Skalica) v súboji o loptu počas zápasu 19. kola Niké ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Skalica v sobotu 10. februára 2024 v Dunajskej Strede. Zdroj: TASR - Edmund Örzsik

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili vo víkendovom zápase 19. kola Niké ligy nad MFK Skalica 1:0. Tri body z toho zápasu im dopomohli udržať sa v jednej bodovej línii s mužstvami, ktoré bojujú o hornú šestku. Zverenci španielskeho trénera Xisca Muňoza sa však na víťazstvo nad Záhorákmi poriadne natrápili. Preukázali, že skraja jarnej časti nie sú v presvedčivej forme, ktorá ich zdobila v minulosti.

Dunajskej Strede tak trochu prihára pod zadkom. A to preto, že mužstvo, ktoré malo v tejto sezóne tie najvyššie ambície, nestojí tam, kde by si to manažment FC DAC 1904 želal. Mužstvo, ktoré od 15. kola vedie spomínaný Xisco Muňoz, totižto stojí na hrane (ne)postupu do skupiny o titul, do ktorej sa kvalifikuje prvých 6 mužstiev po základnej časti súťaže. Do jej konca ostávajú 3 kolá.

Klub zo Žitného ostrova nemal príliš podarenú jesennú časť, aj preto zimoval na 5. priečke len s 29 bodmi. Klubové vedenie na vzniknutú situáciu reagovalo príchodmi hráčskych posíl, mnohé však prišli do mužstva na poslednú chvíľu, a to predstavuje značný problém. Kačaraba, Dolček, Oddei, Yapi a Estónec Jürgens tak potrebujú čas, aby sa aklimatizovali a zohrali sa s novým mužstvom.

Že všetko nie je v mužstve DAC v poriadku dokumentovala aj zimná príprava a nie úplne presvedčivé výsledky prípravných zápasov. Navyše, klubové vedenie na poslednú chvíľu preradilo do farmárskeho druholigového Šamorína hneď trojicu skúsených futbalistov – Káčer, Petráš a Čermák. Hlavne u Káčera, bývalého kapitána DAC, ide o nepochopiteľný krok.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie