fbpx

Študent, ktorý sa v Trenčíne vyhrážal, že vystrieľa školu, dostal monitorovací náramok. Vzdelávať sa bude dištančne

Ilustračná foto. Zdroj: FOTO TASR/Roman Hanc

Incident sa odohral 15. januára v doobedných hodinách na Škole umeleckého priemyslu v Trenčíne. 18-ročný študent sa vyhrážal svojim spolužiakom, že vystrieľa školu. Mladík bol zadržaný políciou.

18-ročný Peter mal už pred dvoma rokmi na sociálnych sieťach zverejňovať fotografie zbraní, ktoré patrili príbuznému. Okrem toho trpí aj duševnými problémami a takisto by mal užívať lieky. V triede sa údajne chválil, že má doma zbrane a chodieva s dedkom na strelnicu.

Keď v osudný pondelok do kancelárie riaditeľa školy Ivana Štefku vbehol vydesený študent, udalosti nabrali rýchly spád. Študent hovoril, že Peter sa vyhráža vystrieľaním školy. Riaditeľ zavolal políciu. O pár minút do školy nabehlo policajné komando a študenta zadržalo, píše pluska.sk. Po incidente v škole nevedeli, čo ďalej.

„Nikto s nami nekomunikoval,“ vyjadril sa riaditeľ. „Až keď v správach zaznelo, že žiak má zákaz vstupu do školy, pomohlo to uvoľniť napätie. Dovtedy sme tŕpli, či sa neobjaví vo dverách,“ hovorí riaditeľ školy.

Pár dní po zadržaní zverejnil Okresný súd v Trenčíne informáciu, že študent dostal monitorovací náramok a nesmie sa vzdialiť z domu a tiež priblížiť ku škole. Ak tieto pravidlá poruší, náramok začne pískať a zasiahne polícia.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie