fbpx

Krivá optika nazerania na hodnotný tovar Niké ligy? (z pera Mira Čiefa)

Ilustračná foto. Zdroj: nikeliga.sk

Pred pár dňami sa skončilo oficiálne prestupové okno profesionálnych futbalistov vo vyspelých futbalových ligách. Týkalo sa aj našich slovenských futbalistov. Zaregistrovali sme napríklad viacero pohybov smerom „von“ z Niké ligy. Opustilo ju niekoľko zaujímavých a hodnotných hráčov. Boli to však transfery, s ktorými možno javiť spokojnosť a sú odzrkadlením reálnej kvality našej najvyššej súťaže a optiky nazerania na ňu?

Všetko to oštartoval na tlačovej konferencii MFK Dukla Banská Bystrica športový riaditeľ Jozef Mores, ktorý ako jediný našiel odvahu pomenovať to, ako to momentálne na Slovensku je. Dukla má v kádri reprezentanta Róberta Polievku, na ktorého prišli na klub niektoré ponuky, no poväčšinou len na hosťovanie. 27- ročný hráč, reprezentant Slovenska, najlepší strelec ligy a „len“ hosťovanie. Podobne ako u Jakuba Uhrinčaťa, ktorý išiel do Sparty B.

„Zbierali sme informácie a zisťujeme, že naše tréningové dáta sú ťažko konkurencieschopné s tými z klubov, ktoré nie sú ani z vyspelých futbalových krajín, ale z okolitých. Z pohľadu vnímania slovenskej ligy a futbalu treba niečo robiť, lebo potom zistíme, že slovenský reprezentant, ktorý má 24 rokov ide na hosťovanie do druholigového talianskeho klubu… To je pohľad zvonka na slovenských futbalistov. Dokážeme predať hráča z Afriky v slovenskej lige, ale na slovenských dostávame ponuky na hosťovanie,“ hovoril v pondelok funkcionár klubu spod Urpína. A trafil klinec po hlavičke.

Spomínaným 24- ročným hráčom, na ktorého narážal, je Dávid Ďuriš, po jeseni s 9 – gólmi 2. najlepší strelec Niké ligy. Ten išiel na poslednú chvíľu na hosťovanie do druholigového talianskeho Ascoli. Podobný osud postihol aj jeho klubového spoluhráča Tomáša Nemčíka, ktorý sa taktiež mihol v národnom tíme – ten išiel na hosťovanie do nórskeho Rosenborgu Trondheim.

Nechceme miešať hrušky s jablkami, ale jedna z najjagavejších hviezd Niké ligy, Srb čakajúci na slovenské občianstvo a už bývalý kanonier Slovana Bratislava Aleksandar Čavrič tiež odišiel len na hosťovanie do japonského mužstva Kašima Antlers.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie