fbpx

Takto bude vyzerať najvyššia obytná hodinová veža na svete, ktorá vyrastie v Dubaji

Dubaj postaví najvyššiu obytnú vežu s hodinami na svete. Veža Aeternitas, ktorú oficiálne odhalili na slávnostnom otvorení, bude najvyššou obytnou hodinovou vežou na svete s výškou neuveriteľných 450 metrov (1 476 stôp). Zdroj: X/𝕏 News

Arabskí developeri a švajčiarski hodinári spojili hlavy dokopy a do troch rokov vytvoria nového rekordéra na poli realít, titána medzi „Big Benmi“, v ktorom sa ale bude bývať. Záujem o jeho prepychové apartmány je ohromný.

V Dubaji oficiálne predstavili návrh unikátnej veže. Na výšku by mala dosahovať 450 metrov, takže viac ako štyrikrát prekoná slávny Big Ben v Londýne, a len 22 metrov jej bude chýbať na to, aby mohla byť aj najvyššou obytnou budovou sveta. Titul najvyššej rezidenčnej hodinovej veže na svete ale získa právom.

„Veríme, že hodiny bude možné vidieť z diaľky šiestich kilometrov, pretože budova je taká veľká,“ uviedol pre server CNN Tom Hill, ktorý mal mediálnu prezentáciu na starosti, a dodal, že samotný ciferník v tvare obdĺžnika na jej špičke bude 40 metrov vysoký a 30 metrov široký. „Chceli sme urobiť niečo odlišné, čo v Dubaji nikdy ešte nebolo,“ povedal.

Aeternitas Tower, ktorej označenie pochádza z latinčiny a v preklade znamená večnosť, je plodom spolupráce medzi arabským realitným developerom spoločnosti London Gate a výrobcom luxusných hodiniek značky Franck Muller zo Švajčiarska, v ktorého rovnomennej kolekcii stavba našla inšpiráciu.

Byty za desiatky miliónov

Najvyššia rezidenčná hodinová veža na svete bude mať 106 poschodí, kde bude celkom 649 apartmánov, s výbavou jednej až troch spální, a tiež niekoľko „duplexov“. Tie najmenšie byty už tiež zamierili do predaja, pričom ich cena začína na 1,6 milióna dirhamov (vyše 405-tisíc eur).

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie