fbpx

Slováci proti Nemcom famózne otočili, prípravný zápas vyhrali 5:2

Na snímke zľava Andrej Kollár (Slovensko) a Nikolaus Heigl (Nemecko) počas prípravného zápasu Slovensko - Nemecko v hokeji vo Zvolene 7. februára 2024. Zdroj: FOTO TASR/Ján Krošlák

Slovenská hokejová reprezentácia odohrala v stredu 1. prípravný zápas v rámci dvojzápasu proti Nemecku. Dlho to vyzeralo, že mužstvo kanadského trénera Craiga Ramseyho na ľade zvolenského zimného štadióna prehrá, v závere však prišla doslova gólová smršť z ich hokejok. Po famóznom obrate sme sa napokon tešili z výhry 5:2. 2. zápas sa odohrá vo štvrtok 8. februára. 2024 o 18:00 h vo Zvolene.

Mužstvá zložené z výberov hráčov do 25 rokov začali vo Zvolene zostra. Hral sa aktívny hokej, síce šance tomu chvíľu chýbali. Ako prvý mal príležitosť otvoriť skóre asistent kapitána Faško – Rudáš, ktorý sa sprava pretlačil do zakončenia, pred brankárom Ancickom však zlyhal v kocovke.

Na druhej strane hneď úvodná príležitosť Nemcov zaváňala pohromou, no výborným zákrokom nás podržal brankár Glosár. Po strele Lenodhardta mu pomohla aj konštrukcia bránky.

Slováci do prostrednej časti išli s motívom skórovať, veľkú šancu pred Ancickom mal v presilovke Muklucha, ale ani on nepochodil. Svoju 2. šancu na gól premárnil v polovici zápasu aktívny Faško – Rudáš, po natlačení sa do šance opäť nenašiel recept na nemeckého gólmana, ktorého bolo treba len načať úvodným presným zásahom… Hralo sa aj zásluhou viacerých mladíkov v dobrom tempe.

V závere tohto dejstva mohli otvoriť skóre aj hostia, Wirtza však vynuloval veľmi dobre pôsobiaci brankár Glosár, michalovská dvojka, debutant na takomto fóre. V závere tretiny sme mali zdrvujúci tlak, nepresadil sa najprv Okuliar, ktorý mieril do konštrukcie bránky, čo vzápätí zopakoval Tamáši. Gól visel doslova na vlásku, no strelili ho Nemci, keď vzápätí poslal Mik „žabkou“ do úniku Nijenhuisa, ktorý našiel v najazde medzeru medzi Glosárovými betónmi – 0:1.

Do záverečnej tretiny sme išli s 1- gólovým mankom, pričom to sa v 45. min. navýšilo. Výborne hrajúci Okuliar vyvážal puk za vlastnou bránkou, v súboji s Brunnhuberom ho však stratil, puk sa dostal k Nijenhuisovi, ktorý švihom prekonal Glosára – zvolenské publikum stíchlo – 0:2. V tých chvíľach nič nenasvedčovalo nášmu obratu v zápase.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie