fbpx

Mladí Žilinčania vyradili v mládežníckej Lige majstrov Borussiu Dortmund a zahrajú si osemfinále

Na snímke hráči MŠK Žilina. Zdroj: FACEBOOK/MŠK Žilina

Neskutočná vec sa podarila. Málokto im proti vysokému favoritovi z Nemecka veril, no mladí Žilinčania z mužstva U19 to dokázali. V play – off o osemfinále mládežníckej Ligy majstrov čelili Borussii Dortmund, ktorú v stredu podvečer pod Dubňom zdolali 2:1 a postúpili do ďalšej fázy súťaže. Ich postup je pre slovenský futbal obrovský úspech.

Zverenci trénera Ivana Beláka sa do jarnej fázy mládežníckej Ligy majstrov prebojovali na jeseň. V 1. kole majstrovskej vetvy zdolali v dvojzápase cyperský Pafos (1:0 v), (5:0 d), aby v 2. kole narazili na ďalšieho náročného súpera – Spartu Praha. Na pôde súpera uhrali remízu 2:2 a v domácej odvete v Žiline sa po remíze 4:4 uskutočnil penaltový rozstrel, v ktorom bol úspešnejší náš zástupca.

Žreb im následne prisúdil nemeckú Borussiu Dortmund, nemecký veľkoklub s vychýrenou akadémiou, ktorá je známa po celom svete. Za pozornosť stojí fakt, že aktuálne jej hráči vedú západnú časť najvyššej juniorskej súťaže v Nemecku.

Hráči Žiliny sa však favorizovaného súpera nezľakli a na ihrisku podali doslova životné výkony. Boli plní pohybu, kreativity, nápaditosti, išli na krv. A síce po 1. polčase prehrávali, hneď na začiatku 2. dejstva vyrovnali po akcii po osi M. Sauer – Hranica – Vaľko, pričom posledne menovaný poslal loptu hlavičkou do brány. V 89. min. potom takmer 10500 (!) divákov dostal do varu presnou strelou Pekelský – 2:1.

Na zápas a jeho vyvrcholenie nám ponúkol svoj pohľad pravý krajný hráč Timotej Hranica. „Emócie sú neskutočné, bol to neopísateľný pocit! Vyradiť jednu z najlepších akadémií sa nedeje každý deň. Verili sme si a vedeli, že máme kvalitu na to ich zdolať. Každý sme do toho dali všetko a v závere zákonite prišiel zaslúžený výsledok,“ hovoril nám krátko po zápase pracovitý futbalista, ktorý mal prsty v 1. góle.

Ako ďalej hovoril, zdôraznil, že zverenci trénera Ivana Beláka nemali pred súperom prehnaný rešpekt a chceli si to s ním futbalovo rozdať.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie