fbpx

Fico vyhovel Kollárovi. Bývalý predseda parlamentu má stále ochranku a služobné auto

Na snímke predseda parlamentu Národnej rady (NR) Slovenskej republiky (SR) Boris Kollár (Sme rodina) počas 93. schôdze parlamentu v Bratislave v pondelok 29. mája 2023. FOTO TASR - Martin Baumann

Bývalý predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) požiadal o predĺženie policajnej ochrany. Predseda vlády Robert Fico jeho žiadosti vyhovel.

Ako informoval web pluska.sk, Borisovi Kollárovi 90-dňová lehota na právo k týmto službám nedávno uplynula. Predseda hnutia Sme rodina však požiadal o predĺženie a ministerstvo vnútra tejto žiadosti vyhovelo.

 „Borisovi Kollárovi ako bývalému predsedovi parlamentu je v zmysle uznesenia vlády v súčasnosti poskytovaná ochrana ďalších 90 dní, na čo má podľa tohto ustanovenia nárok a o ktorú požiadal. Predseda vlády jeho žiadosti vyhovel,“ vysvetlil rezort vnútra.

Kompetentní dodali, že bližšie podrobnosti o spôsobe, formách a dôvodoch jeho ochrany nie je možné poskytnúť, keďže spadajú do kategórie utajovaných skutočností v zmysle platných právnych predpisov. K téme sa nevyjadrilo ani samotné hnutie.

Sme rodina nezažíva práve pozitívne politické obdobie. Po neúspechu vo voľbách z neho totiž odišiel Milan Krajniak, ktorý Kollárovi na sociálnej sieti poďakoval: „Veľmi si vážim, že vďaka Borisovi Kollárovi a hnutiu Sme rodina som mohol osem rokov pôsobiť v slovenskej politike. Som presvedčený, že sa nám podarilo urobiť veľa dobrých vecí, ktoré ľuďom a rodinám na Slovensku pomohli a budú pomáhať aj v budúcnosti.“

Hnutie čaká 16. marca snem, na ktorom sa bude voliť nový predseda. O funkciu sa bude uchádzať aj Boris Kollár, píše startitup.sk. V tejto súvislosti uviedol pre web politológ Radoslav Štefančík, že Kollárova kariéra je zrejme na konci.

„Kollárova politická kariéra podľa mňa už skončila. Odišiel od neho aj pán Krajniak, ktorý bol asi jeden z ideových lídrov tohto hnutia. Pokiaľ Boris Kollár nevymyslí nejakú politickú ‚habaďúru‘ na voličov, v štýle: ‚Bojte sa migrantov‘ alebo ‚bojte sa niekoho iného a my vás ochránime‘, tak pochybujem, že sa dokáže vrátiť,“ povedal.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie