fbpx

Pobil sa s Matovičom, teraz bude poslancom. Glück mieri do Národnej rady

Na snímke Richard Glück. Zdroj: Facebook∕Richard Glück

Richard Glück sa stane parlamentným poslancom. Do bližšieho povedomia sa dostal svojím fyzickým útokom na Igora Matoviča (Hnutie Slovensko), ktorého udrel do tváre priamo v jeho aute.

Potýčka sa stala ešte v septembri minulého roka, kedy Igor Matovič narušil tlačovku strany Smer-SD k nelegálnej migrácii. Matovič na miesto tlačovej konferencie pred Úrad vlády doviezol auto s ampliónmi a strane prostredníctvom nich vyčítal, že zaviedla tlačivá na legalizovanie dočasného pobytu nelegálnych migrantov. Členovia strany sa snažili jeho vystúpenie prekaziť. Následkom bola fyzická potýčka.

Nový poslanec

Strana Smer-SD získala ako víťaz parlamentných volieb 42 mandátov. Viacerí zvolení poslanci sa však dostali do vládnych funkcií, čo znamená, že do parlamentu sa dostali náhradníci. Prvým pod čiarou je Richard Glück, ktorý je známy napadnutím Igora Matoviča, informujú tvnoviny.sk.

„Nič sa nestalo,“ zapieral vtedy Glück redaktorovi televízie Markíza, ktorý ho upozornil, že má údery nakrútené na videu. Potýčku mohla vtedy sledovať aj verejnosť na sociálnych sieťach. Podobne vtedy reagoval aj Robert Kaliňák (Smer-SD), ktorý presviedčal novinárov, že nič nevidel, no sám pri druhom údere od Glücka držal Matovičovi ruky.

Glückovi zapieranie dlho nevydržalo a ešte v ten istý deň sa bitkou pochválil slovami, že konal „za všetkých Slovákov“.

Ako píše dennikn.sk, Richard Glück ako poslanec za stranu Smer bude náhradníkom za Martina Nemkyho, ktorý bol vymenovaný za predsedu Štatistického úradu SR. Vyštudoval právo a prezentuje sa svojimi výrokmi o migrantoch v koncentračných táboroch, gestape, nenažraných bankách a „kvočiacej prezidentke“.

Glück ešte koncom novembra zverejnil video so šéfom úradu vlády Jurajom Gedrom, kde oznámil, že bude mať na starosti komunikáciu štátu. Podľa jeho slov chce „upratať bordel po mimovládkach a (bývalom ministrovi obrany Jaroslavovi) Naďovi.“

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie