fbpx

Dnes bude nadpriemerné teplo. Na horách platí výstraha 3. stupňa pred vetrom

Ilustračná foto. Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák

Utorok prinesie opäť nadpriemerné teploty, ale aj nepríjemný vietor a to najmä na horách, kde meteorológovia vydali výstrahu 3. stupňa pred vetrom.

Nad Európou sú dva tlakové útvary, a to tlaková výš nad juhozápadnou časťou a tlaková níž nad severnou Európou. Medzi nimi k nám v silnom severozápadnom prúdení postupujú vlny oblačnosti, ktoré prinášajú na Slovensko zrážky a teplý morský vzduch. Z tohto dôvodu sú teploty o 10 °C vyššie, ako je februárový priemer, informuje imeteo.sk.

Teploty pôjdu nahor

Počas utorka vystúpia teploty opäť vysoko, a to na +10 °C až +16 °C, na severe bude okolo +5 °C do +10 °C. Zrážky sa vyskytnú len výnimočne, avšak naďalej bude veternejšie. Fúkať má západný vietor do 35 km/h a na juhozápade a pod Tatrami rýchlosťou do 45 km/h.

Aj dnes bude pokračovať veterné, ale aj nadpriemerne teplé počasie. Avšak ešte teplejšie bolo 6. februára pred 20-timi rokmi, kedy namerali v Bratislave neuveriteľných +19 °C.

Predpoveď na dnes

Na západe nášho územie bude prevládať polojasné, miestami až oblačné počasie. Bude veterno a teplota vystúpi od +10 °C do +16 °C.

Na strednom Slovensku bude dnes premenlivá a na niektorých miestach až veľká oblačnosť. Zrážky by sa, našťastie, vyskytnúť nemali. Teploty vystúpia od +6 °C do +10 °C, na juhu do +15 °C.

No a na východe zavládne prevažne polojasné, prechodne oblačné počasie. Zrážky sa tu očakávajú len výnimočne. Teplota sa vyšplhá od +7 °C do +12 °C, na severe sa však nevyhnete silnému vetru.

Silný vietor na horách

Nebezpečné a veterné počasie bude pokračovať aj dnes na horách. Vietor bude mať silu mohutnej víchrice až orkánu. Obloha bude premenlivo oblačná, s teplotou vo výške 1 500 m okolo +2 °C. Na horách platí výstraha 3. stupňa pred silným vetrom.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie