fbpx

AKTUÁLNE: Kandidátov na prezidenta bude desať. Jeden totiž nesplnil podmienky

Róbert Švec. Zdroj: Facebook/Róbert Švec • Slovenské Hnutie Obrody

V nadchádzajúcich prezidentských voľbách bude o kandidáta na post hlavy štátu menej. Predseda parlamentu totiž neprijme kandidatúru Róberta Šveca.

Robert Švec zo Slovenského Hnutia Obrody, ktorý sa pri ohlásení svojej kandidatúry vyjadril, že podporuje vystúpenie z Európskej únie a NATO. Okrem iného chce zakázať akékoľvek symboly LGBTI, informuje portál dnes24.sk.

„Pán Danko a ďalší sú za Euro, za členstvo v NATO a v EÚ, ideme na víťazstvo,“ uviedol Švec. V posledných prezidentských voľbách získal 0,3 percenta hlasov.

Ako píše web tvnoviny.sk, predseda parlamentu neprijme kandidatúru Róberta Šveca. Dôvodom je to, že Švec nesplnil podmienky, keďže petícia na jeho podporu nemá dostatok podpisov.

Vo voľbách teda bude kandidovať desať mužov: Ivan Korčok, Peter Pellegrini, Igor Matovič, Andrej Danko, Štefan Harabin, Marian Kotleba, Ján Kubiš, Patrik Dubovský, Krisztián Forró a Milan Náhlik.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie