fbpx

Košičania zažívajú nebývalé strelecké suchoty v najmenej vhodnú chvíľu. Opäť frustrujúce, poťažkal si kanadský tréner Ceman

Na snímke tréner HC Košíc, Dan Ceman a hráči na striedačke v zápase 34. kola hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce – HC Košice v Zdroj: FOTO TASR/Roman Hanc

Posledné zápasy ich nezastihli v najlepšej forme. Hokejisti HC Košice totižto v posledných 2 stretnutiach vyšli gólovo naprázdno. V stredajšej dohrávke 33. kola proti Michalovciam (0:3), ako aj v piatok proti Banskej Bystrici (0:1) nenašli recept na defenzívy a brankárov svojich súperov. Je to mrzuté o to viac, že Oceliari sa krátko pred koncom základnej časti Tipos extraligy ešte stále bijú o celkové prvenstvo.

Stále úradujúci majstri majú v kádri obrovskú ofenzívnu kvalitu. Je zosobnená v produktívnych legionároch, ktorými sú Berger, Pollock či Fejes. Žiaľ pre nich, občas sa im pritrafia zápasy ako naposledy proti Banskobystričanom v piatok v Steel Aréne. Keď napriek mnohým početným gólovým šanciam ostalo ich gólové konto prázdne. A tak Oceliari klesli na priebežnú 4. priečku tabuľky za Michalovce so 7- bodovou stratou na vedúci Poprad.

Tréner HC Košíc, Kanaďan Dan Ceman si nedával servítku pred ústa. „Bol to frustrujúci zápas. Vytvorili sme si veľa šancí, ale mali sme problém s ich následným premieňaním. A bol to už, bohužiaľ, 2. takýto zápas v rade. Opäť sme nestrelili gól, a to nám chýbalo. Mali sme pár slabších striedaní, ale potom sme získali momentum. Publikum ožilo a vtedy sme nutne potrebovali streliť gól. Počas posledných 2 mesiacov sme hrali dobrý hokej, ale momentálne nám to prestalo padať,“ hovoril na tlačovej konferencii mimochodom bývalý tréner „Baranov“ .

Strelecké suchoty mužstva trvajú už 130 minút. Krátko pred koncom základnej časti, pred blížiacim sa vyraďovacím play- off toto potrebujete akiste najmenej.

„Proti Michalovciam v stredu to bolo slabé, tam sme si toho veľa nevypracovali. Nie je to však len o týchto 2 zápasoch. Aj v decembri a januári sme mrhali množstvom gólových šancí. Obzvlášť od našich lídrov potrebujeme viac gólov. Musíme ďalej pracovať a pracovať hlavne na väčšom dôraze v zakončení. Pred nami sú 2 dôležité týždne spojené s prestupovou uzávierkou. Uvidíme, čo nám prinesú,“ zakončil kanadský odborník.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie