fbpx

Katov dom, studňa lásky Omara a Fatimy, rímsky nápis aj skvelé cyklotrasy. Tipy na výlet v Trenčíne a okolí

Dávid Slovák na návšteve v meste Trenčín. Zdroj: Dávid Slovák

Slovenské „mesto módy“ ostáva svojmu titulu verné aj po rokoch a elegancia nesrší len z ľudí prechádzajúcich sa po námestí pod hradom, no aj zo samotného mesta. To však určite nie je jediný dôvod na návštevu tohto krajského mesta.

Je azda zbytočné v meste Matúša Čáka začať niečím iným ako jeho očividne najznámejšou a najikonickejšou pamiatkou – tou je samozrejme Trenčiansky hrad týčiaci sa nad mestom, ktorý už z diaľky láka aj šoférov zísť z diaľnice a pozrieť sa bližšie.

Pri prechádzke si prejdete farskými schodmi, uličkou okolo katovho domu či rodným domom spisovateľa Vojtecha Zamarovského. Na hrade si nezabudnite pozrieť hladomorňu či asi najznámejšiu slovenskú studňu lásky – opradenú povesťou o Omarovi a Fatime.

Pod hradom sa stále nachádza rímsky nápis vytesaný na hradnej skale z druhého storočia n.l., ktorý potvrdzuje prítomnosť rímskych vojsk na našom území. Nápis si môžete pozrieť priamo z hotela Elizabeth. Pod hradom sa kedysi nachádzalo aj jedinečné múzeum kolies, ktoré tu už bohužiaľ nie je, ale ak ste fanúšikom starých vozidiel Škoda, tak je tu pre vás práve toto múzeum.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovák behá po Slovensku (@david.slovak)

Na druhej strane hradu sa nachádza rozsiahly lesopark Brezina, ktorý láka na výlety v prírode, opekačky či náučným chodníkom. Deti sa môžu zabaviť v neďalekom zábavnom parku Tarzánia plnom preliezok.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie