fbpx

Rozpad Sme rodina? Z hnutia nečakane odchádza Milan Krajniak

Archívna snímka Milana Krajniaka. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Exminister práce a bývalý poslanec Milan Krajniak končí v hnutí Sme rodina. Informoval o tom v stredu 31.1. večer vo svojom príspevku na sociálnej sieti. Dôležitým témam sa chce venovať aj naďalej.

Krajniak o svojom odchode informoval aj predsedu hnutia Borisa Kollára a za všetko mu poďakoval. „Veľmi si vážim, že vďaka Borisovi Kollárovi a hnutiu Sme rodina som mohol osem rokov pôsobiť v slovenskej politike,“ vyjadril sa sociálnej sieti.

Dodal, že do žiadnej inej politickej strany nevstupuje ani žiadnu nezakladá, no naďalej ho zaujímajú témy ako obrana suverenity Slovenskej republiky, budovanie slovenskej identity, presadzovanie konzervatívnych a kresťanských hodnôt a bude sa k nim naďalej vyjadrovať na sociálnych sieťach alebo v článkoch konzervatívnych médií, píše sme.sk.

Podľa jeho slov sa hnutiu podarilo v politike viacero dobrých počinov, ako napríklad odškodnenie žien ročníkov 1957 až 1964 či budovanie detských ihrísk po celom Slovensku a pomoc zadlženým ľuďom. Najviac však vyzdvihuje presadenie rodičovského dôchodku.

Milan Krajniak pôsobil ako minister práce, sociálnych vecí a rodiny vo vláde Igora Matoviča. Do funkcie nastúpil po parlamentných voľbách v marci 2020 a rok neskôr v marci 2021 oznámil svoju demisiu, ktorú zdôvodnil snahou hnutia Sme rodina o čo najskoršie vyriešenie koaličnej krízy. Po demisii vlády Igora Matoviča sa opäť stal ministrom práce vo vláde Eduarda Hegera.

Hnutie Sme rodina dosiahlo v poslednom povolebnom prieskume agentúry NMS Market Research Slovakia len 3,3 percenta. Pokiaľ by sa teda voľby konali počas januára, skončilo by pod hranicou zvoliteľnosti, uzatvára startitup.sk.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie