fbpx

Igor Matovič znova prekvapil. Tentoraz kandidatúrou na prezidenta

Igor Matovič. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Kandidáti uchádzajúci sa o post prezidenta Slovenskej republiky museli odovzdať svoj návrh do polnoci 30.1. predsedovi parlamentu Petrovi Pellegrinimu. Igor Matovič, líder strany Slovensko, v stredu ráno na tlačovej konferencii oznámil, že sa o túto funkciu bude uchádzať tiež.

Jeho strana nepodporila len jedného kandidáta. Kandidovať bude aj aj historik Patrik Dubovský. Aj pod tento návrh sa podpísali poslanci z klubu Slovensko, Za ľudí, Kresťanská únia (KÚ).

Matovič chce podľa TASR prispieť k hľadaniu pravdy. Zdôraznil, že ľuďom treba dopriať, aby mohli v prvom kole voliť v súlade so svojím svedomím. „Ideme pomôcť v prvom rade ľuďom, aby mali dosť informácií, aj kandidátom ideme okoreniť kampaň,“ povedal. Podľa jeho slov nechce byť prezidentom, ale kandidatúry sa nevzdá.

Nechce uškodiť kandidátovi Ivanovi Korčokovi, ale chce mu klásť otázky „v mene ľudí“. „Hlásim sa do boja, chcem držať chrbát demokratickému kandidátovi, chcem vytvoriť koridor pravde a klásť možno aj nepríjemné, ale adekvátne otázky,“ hovorí Matovič. Nevylučuje situáciu, v ktorej v druhom kole volieb môže podporiť Korčoka.

Prvé kolo prezidentských volieb bude 23. marca. Voľba poštou zo zahraničia nie je v tomto prípade možná. Ak by nebol po prvom kole volieb jasný víťaz, druhé kolo sa uskutoční 6. apríla.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie