fbpx

Krádež na základnej škole. Z kancelárie zmizla hotovosť

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/AP, Drutexplast Vrbov

TASR informuje o krádeži, ktorá sa stala v druhej polovici januára. Nie je isté, kedy presne došlo ku spáchaniu skutku, zdôrazňuje Jana Ligdayová, krajská policajná hovorkyňa z Prešova.

Ku krádeži došlo v kancelárií Základnej školy v obci Vrbov, ktorá sa nachádza v okrese Kežmarok, kde páchateľ ukradol hotovosť. Prípad vyšetruje polícia.

„Neznámy páchateľ vošiel do kancelárie riaditeľky školy a z neuzamknutej skrinky odcudzil finančnú hotovosť vo výške viac ako 2360 eur,“ priniesla informáciu o spáchanom trestnom čine hovorkyňa Ligdayová.

V kontexte tejto situácie polícia upozorňuje pred nechávaním si vecí v nezamknutých priestoroch. Páchateľom uľahčujú prístup k svojmu majetku a cennostiam.

Poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru v Kežmarku v prípade vedie trestné stíhanie pre trestný čin krádeže. Trestný zákon uvádza, že „kto si prisvojí cudziu vec tým, že sa jej zmocní a spôsobí tak malú škodu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky“.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie