fbpx

VIDEO: Vojaci sa prezliekli za moslimky a lekárov. V nemocnici zlikvidovali troch Palestínčanov

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/AP

V utorok večer vošli izraelskí vojaci do nemocnice Ibn Sina, ktorá sa nachádza v okupovanom meste Džením, západne od rieky Jordán. V ženskom prezlečení zabili troch Palestínčanov. Informáciu poskytla spravodajskej agentúre Reuters rozhlasová stanica Hlas Palestíny.

Izrael za bráni tvrdením, že prezlečení muži zavraždili členov hnutia Hamas, ktorých útočiskom bola práve nemocnica. „Izrael uviedol, že jeden z nich plánoval bezprostredný útok podobný teroristickému útoku Hamasu zo 7. októbra a udržiaval kontakt so zahraničným velením skupiny,“ informuje český portál iDnes.cz.

Hamasu sa podarilo medzi zabitými Palestínčanmi spoznať jedného svojho príslušníka. „Ďalší dvaja zabití boli identifikovaní ako členovia Palestínskeho islamského džihádu (PIJ), ktorý je napojený na Hamas,“ píše iDnes.cz. V tomto prípade išlo o bratov, z ktorých mal jeden zranenia dolných končatín.

Izraelské média spresnili čas, kedy prezlečení vojaci vtrhli do nemocnice na 17:30. Ich ďalšie kroky smerovali na tretie poschodie, kde Palestínčanov zabili pomocou zbraní s tlmičmi. Nemocnicu nerušene opustili po desiatich minútach. Ich prestrojenie odhalili bezpečnostné kamery nachádzajúce sa v areáli nemocnice.

Izrael už dlho obviňuje Hamas z využívania nemocníc a podzemných tunelov na ukrývanie svojich vojakov a zbraní. Izrael tieto tvrdenia popiera.

Izrael vedie vojnu proti teroristickému hnutiu Hamas v pásme Gazy od 7. októbra 2023.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie