fbpx

Mladík prišiel na českú fakultu so zbraňou. Skrýval ju pod oblečením, vlastní ich až sedem

Na snímke vľavo ilustračná fotografia pištole, vpravo snímka z policajného videa, kde sa rozprávajú s mladíkom, ktorý prišiel na univerzitu so zbraňou pod oblečením. Zdroj: pixabay.com, reprofoto/iDnes.cz

Strážnici v sobotu vyviedli z brnianskej pedagogickej fakulty mladíka, ktorý počas dňa otvorených dverí pôsobil na svoje okolie zvláštne. Následne vyšlo najavo, že pod oblečením skrýva legálne držanú pištoľ. Muž uviedol, že ju nosieva bežne pre svoju osobnú ochranu, čo preukázal aj zbrojným preukazom. Polícia následne zistila, že mladík vlastní sedem zbraní rôznych kalibrov, ktoré zadržala, a preveruje jeho zdravotný stav.

Legálne držanou zbraňou, ktorú mal mladík v priestoroch pedagogickej fakulty pri sebe, bola podľa zistení iDNES.cz pištoľ kalibru 9 mm. V budove fakulty na Masarykovej univerzite ju podľa hovorcu brnianskych strážnikov Jakuba Ghanema nevyťahoval. Hliadku informoval, že je zbraň nabitá.

„Že má zbraň pod oblečením priznal až na otázku strážnikov pred budovou fakulty. Prenášal ju skryto pod oblečením, ako nariaďuje zákon. Doplnil, že ju pri sebe nosí bežne pre svoju osobnú ochranu. Dychová skúška nepreukázala, že by pil alkohol,“ uviedol Ghanem.

Podľa polície je muž dlhoročným držiteľom zbrojného preukazu skupiny E. Ten majú ľudia, ktorí vlastnia zbrane na ochranu života, zdravia alebo majetku.

„S policajtmi spolupracoval, nebol agresívny ani sa žiadnym spôsobom nevyhrážal použitím zbrane,“ povedal policajný hovorca Pavel Šváb.

Policajti následne zistili, že muž vlastní celkom sedem zbraní rôznych kalibrov. Zadržali mu ich z dôvodu podozrenia na zmenu zdravotného stavu ich držiteľa. „Počas preverovania zdravotného stavu budú zbrane v úschove polície, hlavné slovo o tom, či bude muž aj naďalej držiteľom zbrojného preukazu, budú mať lekári,“ doplnil Šváb.

Univerzita reagovala správne a včas

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie