fbpx

Dráma na škole: Učiteľ mieril na študentov zbraňou

Pred strednou školou Neklanova sa diskutovalo o incidente s učiteľom a pištoľou, dianie monitorovala polícia. Zdroj: X/Deník.cz

Český učiteľ telesnej výchovy ohrozoval študentov revolverom. Dramatický incident sa stal minulý týždeň vo štvrtok v Roudnici nad Labem počas vyučovania. Učiteľ už na strednej škole neučí, prípad vyšetruje polícia. Ako prvý o ňom informoval Litoměřický denník.

Pedagóg predstieral streľbu

Nebezpečný incident sa mal stať na hodine telesnej výchovy na SOŠ Neklanova. Pedagóg mal pred študentmi vytiahnuť zbraň a predstierať streľbu. Študenti, ktorí boli svedkami celej udalosti, to oznámili svojej triednej učiteľke vo štvrtok ráno.

„Postavil ich do radu, namieril na nich zbraň a dokonca sa pokúsil strieľať do vzduchu,“ povedal denníku jeden zo zamestnancov školy. Študenti tvrdia, že učiteľ patril medzi ich obľúbencov.

Incidentu mal predchádzať konflikt medzi učiteľom a jedným zo študentov. Telocvikárovi prekážalo, že študent nemá športové oblečenie.

Vyučovanie po incidente pokračovalo. Muž odučil aj ďalšiu hodinu. Riaditeľka školy neskôr písomne oznámila rodičom školákov, že s daným učiteľom rozviazala pracovný pomer a že nemôže vstúpiť na školský pozemok. Zároveň škola zavádza bezpečnostné opatrenia, ktoré spočívajú v kontrole školských tašiek prichádzajúcich študentov. Polícia vykonáva úkony trestného konania a zabezpečuje dôkazy, informovala hovorkyňa polície Pavla Kofrová.

K incidentu sa vyjadrila aj Česká školská inšpekcia: „V momente, keď máte zbraň, nemôžete ju použiť inak, než na čo je určená.“ Situáciu v škole chce inšpekcia preveriť po tom, čo polícia ukončí vyšetrovanie. Učiteľ zatiaľ nebol obvinený.

Študenti plánovali štrajk

Polícia o ďalšom postupe rozhodne, až keď zabezpečí všetky dôkazy, povedala Kofrová.„V tejto chvíli vám zatiaľ nemôžeme oznámiť žiadne bližšie informácie,“ poznamenala Kofrová.

„Vec rodičom asociovala nedávnu streľbu na pražskej filozofickej fakulte. Strach sa stupňoval cez víkend, keď sa s vecou niektorí žiaci ešte len zverili rodičom a cez sociálne siete sa začali dohovárať na štrajku,“ uviedol Litoměřický denník.

Štrajk sa však podľa zistení denníka neuskutočnil.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie