fbpx

VIDEO dojímavej rozlúčky: Herec Marcel Nemec sa na pódium postavil naposledy, dáva si „generálnu“ pauzu

Herec Marcel Nemec. Zdroj: Instagram/nemecmarcel, gt

Obľúbený herec a onkologický pacient Marcel Nemec chcel ešte aspoň raz stáť na pódiu divadla La Komika. Predstavenie nakoniec neodohral, ako plánoval. Deň predtým ho prišla povzbudiť aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Marcel Nemec odohral svoje posledné divadelné predstavenia a oznámil, že si dáva generálnu pauzu. Jeho rozlúčka je však len na istý čas.

26. januára ho na poslednom predstavení v divadle La Komika podporila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Na druhý deň mal naplánované ešte jedno, no musel sa divákom ospravedlniť, pretože sa necítil na to, aby ho zvládol.

Herec sa na dosky síce postavil, ale len aby sa rozlúčil. „Dnes nebudem hrať, ja už nevládzem. Potrebujem si zobrať generálnu pauzu,“ prihovoril sa divákom, informujú noviny.sk. Na pódiu poďakoval za všetko, čo mu divadlo do života prinieslo.

Herec zápasí s ťažkou chorobou. Napriek tomu ukazuje ľuďom okolo seba iný pohľad na svet. Na jeho rozlúčke nechýbali len slzy dojatia, ale tiež hlboké slová a jemu známy zmysel pre humor.

Nemec otvoril viacero tém, ktorými šíril povedomie napríklad o tom, že preventívne prehliadky zachraňujú životy. „Nehovorte, že bojujeme s chorobou – my sa liečime. Nedávajte nám nevyžiadané rady,“ povedal. Vysvetlil, že hoci ide o tabu, ľudia by mali mať s blízkymi vykomunikované aj to, ako má vyzerať napríklad ich rozlúčka.

Bude vás zaujímať

Zapojil sa aj do diskusie o eutanázii. „Malo by to byť na rozhodnutí človeka. Nikto nechodí v topánkach toho druhého. Viem, čo sú to bolesti, a viem, čo je to niekam dôstojne odchádzať,“ vysvetlil.

Z publika pritom zaznievalo jediné želanie: do skorého videnia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie