fbpx

Za zlozvyk si Slováci opäť priplatia. Krabička cigariet bude o pár dní oveľa drahšia

Ilustračná fotografia. Zdroj: FREEPIK, PIXABAY

Štát si od zdraženia sľubuje bohatšiu kasu, získať môže až milióny eur. Zdraženie cigariet je totiž jedno z konsolidačných opatrení súčasnej vlády. Informoval o tom portál dnes24.sk.

Fajčiari si už možno akosi zvykli, že každý rok o tomto čase si priplácajú za cigarety. V roku 2021 zdraželi o 40 centov, v roku 2022 o 20 centov a ďalší rok o ďalších 20 centov. Tento rok sa kruh uzavrie, jedna cigaretová krabička bude opäť drahšia až o 40 centov.

Toto konsolidačné opatrenie Ficovej vlády schválili ešte koncom roka 2023. Podľa výpočtov môže byť štátna kasa bohatšia o 106 miliónov eur. Spotrebná daň na tabak sa na Slovensku zvýši od 1. februára 2024.

O 40 centov lacnejšie cigarety po 1. februári si však na niektorých miestach budete môcť ešte kúpiť. Pôjde však o dopredaj v maloobchodoch. Dôvodom je, aby im nevznikli neprimerane vysoké náklady a nemuseli zbytočne ničiť nepredané tabakové výrobky s pôvodnou výškou dane.

Spotrebiteľské balenie cigariet s nezvýšenou daňou je možné predávať do 30. apríla tohto roka, po tom dátume už budú cigarety všade o 40 centov drahšie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie