fbpx

„Mala som jeho hlavu v lone, keď umieral.“ Britániou otriasla vražda dvoch chlapcov

V anglickom Bristole ubodali na smrť dvoch tínedžerov vo veku 15 a 16 rokov. Zdroj: X/Voice of Europe

V meste Bristol vo Veľkej Británii došlo v sobotu večer k pobodaniu dvoch chlapcov vo veku 15 a 16 rokov. Obete boli prevezené do nemocnice, kde v nedeľu ráno zomreli na následky poranení. Polícia hovorí o šoku a brutalite.

V sobotu večer došlo v meste k útoku nožom, počas ktorého zomreli dvaja tínedžeri vo veku 15 a 16 rokov. Prípad sa momentálne vyšetruje ako dve vraždy, píše The Guardian.

Za útokom stála zrejme skupina niekoľkých osôb, ktorá z miesta činu odišla autom. Polícia čin označila za „šokujúci a tragický“. Rovnako potvrdila, že v súvislosti s prípadom zatkla 44-ročného muža a 15-ročného chlapca. Polícia tiež zabavila vozidlo, v ktorom páchatelia odišli.

Podľa nadporučíka Marka Runacresa, ktorý vyšetrovanie vedie, pátra polícia po ďalších podozrivých. Na tlačovej konferencii povedal: „Hľadajú sa ďalší podozriví zo skupiny, o ktorej sa domnievame, že je za to zodpovedná. Určite existujú ďalší podozriví, ktorí sú do incidentu zapojení okrem tých dvoch, ktorí boli zatiaľ zadržaní.“

Nadporučík dodal, že v tejto fáze nie je jasné, či útočníci obete poznali.

Po ohlásení incidentu dorazila polícia na miesto činu v priebehu niekoľkých minút a poskytla prvú pomoc. Obete utrpeli bodné zranenia a boli prevezené sanitkou do dvoch nemocníc, kde v nedeľu skoro ráno zomreli.

Runacres vyzval všetkých svedkov, aby sa prihlásili, najmä ak v čase pobodania cestovali autobusom po Ilminster Avenue. Povedal, že policajti chceli „hovoriť s ľuďmi, ktorí boli v tom autobuse, aby zistili, či môžu poskytnúť nejaké informácie, či nevideli niekoho v okolí, kto by nám mohol pomôcť s našimi otázkami“.

„Tragédia, ako je táto, je strašnej povahy. Spôsobuje utrpenie a rozrušenie všetkým v komunite. Cítite frustráciu, že k takýmto prípadom môže dôjsť kdekoľvek. Je to demoralizujúce. Ale rozhodol som sa s tímom policajtov identifikovať tých zodpovedných a postaviť ich pred súd.“

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie