fbpx

Expert varuje pred 3. svetovou vojnou. Po voľbách v Rusku ju má rozpútať Putinov spojenec

Ilustračné foto. Zdroj: FREEPIK/frimufilms

V súčasnosti sa odohráva ruská invázia na Ukrajinu, vojna na Blízkom východe medzi Izraelom a Palestínou – a podľa experta Anthonyho Gleesa sa blíži ďalší konflikt. Predpovedá tretiu svetovú vojnu, na ktorú sa musí pripraviť NATO a jeho spojenci.

Profesor Anthony Glees, 75-ročný medzinárodný vojnový expert, tvrdí, že Vladimir Putin sa chystá rozpútať tretiu svetovú vojnu. Podľa jeho slov k tomu dôjde po ruských prezidentských voľbách, ktoré Putin rozhodne vyhrá. Z toho dôvodu vyzval NATO a jeho spojencov, aby sa pripravili na najhoršie. Vojnu totiž predpovedá na 18. marec 2024, hneď po tom, čo Putin vyhlási svoje volebné víťazstvo. Podnet však padne zo strany Lukašenka, informuje cas.sk.

„Bieloruský prezident Alexander Lukašenko je totálna Putinova bábka. Dá sa predpokladať, že Lukašenko bude tvrdiť, že Poľsko alebo Ukrajina porušili nejakú hranicu, a pôjde o odplatu. NATO by začalo mobilizovať, ale kým by sa to podarilo, ruské sily by obsadili pobaltské republiky a možno aj Poľsko,“ odhaduje desivý scenár profesor z Buckinghamskej univerzity.

Je najvyšší čas rozmýšľať o brannej povinnosti

Vojnový expert si myslí, že do roku 2040 ruský prezident Vladimir Putin určite niečo podnikne. Odvoláva sa tým na fakt, že Putinova vláda plánuje zvýšiť vojenský rozpočet až o 40 %, čo môže mať fatálne následky pre okolité štáty, najmä pre Ukrajinu a členov NATO. Podľa profesora Gleesa je preto najvyšší čas, aby sme zaviedli brannú povinnosť, zlepšili civilnú obranu a pokračovali v cvičeniach Severoatlantickej aliancie, píše cas.sk.

Ako informuje britská rozhlasová stanica LBC, v súčasnosti už niekoľko členov NATO čelí varovaniam, ktoré sa týkajú posilnenia svojich armád v prípade ozbrojeného konfliktu.

Veliteľ britskej armády, generál Sir Patrick Sanders, prezradil, že v prípade vypuknutia vojny chce vytvoriť armádu, ktorú bude tvoriť 500-tisíc ľudí, vrátane vojakov, dobrovoľníkov a bežných občanov. Admirál Rob Bauer však povedal, že zmobilizovať veľké množstvo civilistov nie je ľahká úloha, vlády sa preto budú musieť pripraviť na to, ako tento proces zvládnuť.

Profesor Glees pre portál mirror.co.uk uviedol, že najlepším riešením je spustiť registráciu dobrovoľníkov, ktorá by trvala po dobu troch rokov, avšak v najhoršom prípade by sa na vojenskú službu mal pripraviť celý národ.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie