fbpx

Krasokorčuliar Hagara získal striebro: „Som veľmi šťastný a spokojný“

Na snímke slovenský krasokorčuliar Adam Hagara získal striebornú medailu na zimných olymijských hrách mládeže 2024. Zdroj: X/Nattyy

Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara získal striebornú medailu na zimných olymijských hrách mládeže 2024 v kórejskom Kangwone. Na štadióne v Kangnungu si udržal svoju pozíciu po krátkom programe a dosiahol najvýznamnejší výsledok svojej doterajšej kariéry. Po biatlonistovi Markusovi Sklenárikovi a lyžiarovi Andrejovi Barnášovi, ktorí získali bronz, sa stal tretím slovenským medailistom na podujatí.

Hagara vstúpil do krátkeho programu z druhej pozície a s minimálnou stratou na vedúceho Američana Jakoba Sancheza. Zverenec Vladimira Dvojnikova a Alexandry Hagarovej sa prezentoval v pondelok popoludní kórejskeho času takmer bezchybnou jazdou, keď zvládol sedem trojitých skokov.

Predviedol kombináciu trojitého axla s dvojitým tulupom, potom i sólový trojitý axel, pridal kombináciu trojitých flipa a toeloopa, trojitý loop, trojitý flip v kombinácii s dvoma dvojitými axlami i trojitý lutz. Bez zaváhaní predviedol v Ľadovom paláci aj piruety a krokovú pasáž. Za svoju jazdu dostal 141,17 bodu. Viac dostali iba Japonec Rio Nakata a domáci Kim Hjungjeom.

V celkovom súčte voľnej jazdy s krátkym programom prehral Hagara s Kórejčanom o 0,5 bodu. „Som veľmi šťastný a spokojný. Nechcel som síce hovoriť o tom, že získam medailu, ale napokon s ňou odchádzam. Vo svojej voľnej jazde som urobil všetko, čo som mohol. Možno druhý axel mi trocha utiekol z nohy, ale vo voľnej jazde je veľa prvkov. Celkovo mi vyšla a mám radosť zo striebra, aj keď zlato bolo tiež veľmi blízko,“ povedal Hagara podľa olympic.sk.

Olympijskou medailou sa môže pochváliť trio slovenských krasokorčuliarov – Karol Divín, Ondrej Nepela a Jozef Sabovčík. Hagara by rád na nich nadviazal v Miláne 2026. „To je jeden z hlavných cieľov, kam sa chcem dostať. O olympiáde snívam už dlhšiu dobu. Aj tu v Kangnungu je olympijská atmosféra skvelá. Spoznávame sa s inými športovcami. Všetci sa správajú kamarátsky, veľa sa rozprávajú, vzájomne sa povzbudzujú. Zobralo ma zbieranie odznakov, už som ich nazbieral pomerne veľa,“ priznal 17-ročný nádejný krasokorčuliar.

V areáli Alpensia v Pjongčangu začali svoje súťaže bežci na lyžiach i kombinátori. V šprinte voľnou technikou v behu na lyžiach postúpili zo slovenských zástupcov z kvalifikácie do vyraďovacej časti Michal Adamov a Emília Rendová. V kvalifikácii na 1500 m trati dosiahol Adamov 24. najlepší čas, Rendová bola sedemnásta.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie