fbpx

Hotel vypustil bazén po tom, čo v ňom plávala. Podľa modelky to bolo rasistické

Beverly Johnsonová je americká modelka, herečka, speváčka a podnikateľka. Zdroj: X/Black Enterprise

71-ročná americká modelka Beverly Johnsonová, ktorá sa preslávila v sedemdesiatych rokoch, to na začiatku svojej kariéry nemala jednoduché. Aj napriek tomu, že ako prvá černošská modelka na obálke Vogue pretvorila vtedajšie zabehnuté štandardy krásy, tvrdí, že počas celej svojej kariéry sa stretáva s rasizmom.

Modelka si zaspomínala na incident z osemdesiatych rokov, ktorý sa odohral v nemenovanom hoteli v Spojených štátoch. O veci sa dozvedela ale až o mnoho rokov neskôr, v roku 2012.

„Nevedela som to, až kým sme všetky nešli na oslavu 90. narodenín modelingovej agentky Eileen Fordovej,“ vysvetlila modelka. „Boli tam všetky modelky. A jedno dievča sa ma spýtalo: Pamätáš si, ako vypustili bazén? Keď si doň vliezla v tom hoteli?“

„To naozaj urobili?“ odpovedala Johnsonová. „Áno, ty si o tom nevedela?“ dodala kolegyňa.

„Toto sa stáva často,“ povedala Johnsonová o nenávistných skúsenostiach, ktorým podľa nej čelila počas svojej celoživotnej kariéry modelky. „Ľudia vypúšťajú bazény. Bolo to rasistické. Ako modelke sa mi stávali rôzne veci len preto, že som bola černoška.“

Tento rok oslavuje Johnsonová 50. výročie od chvíle, keď sa v roku 1974 stala prvou černoškou na obálke americkej verzie časopisu Vogue. V priebehu rokov zdobila viac ako 500 obálok časopisov a pracovala aj v divadle a televízii. Na pamiatku svojej kariéry vystupuje vo svojej vlastnej divadelnej hre s názvom Beverly Johnson: In Vogue.

Modelka je tretíkrát vydatá. V októbri 2023 si vzala finančníka a zakladateľa spoločnosti Whitestone Briana Mailliana. V rokoch 1977 až 1979 bol jej manželom hudobný producent Danny Sims. Jej prvým manželom bol realitný maklér Billy Potter. Vzali sa v roku 1971 a rozviedli po dvoch rokoch.

Johnsonová v 90. rokoch randila s Chuckom Norrisom a s predstaviteľom pána Božského z filmu Sex v meste, Chrisom Nothom. Predtým chodila s boxerom Mikom Tysonom, ale aj hercom Dustinom Hoffmanom alebo komikom Billom Cosbym.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie