fbpx

Bojuje proti násiliu, pritom sám napadol iného človeka. Pakistánsky spevák čelí kritike

Spevák Rahat Fateh Ali Khan. Zdroj: The Statesman

Pakistanský spevák Rahat FatehaAlih Khan je ambasádorom charitatívnej organizácie bojujúcej proti domácemu aj inému násiliu, ktorú založil britský kráľ Karol III. Nedávno ho však pristihla kamera, ako sám bije človeka kvôli fľaši alkoholu.

Šokujúci záber ukazuje, ako spevák fyzicky napáda iného človeka na americkom turné. Video natočil niekto z jeho blízkeho okolia.

49-ročný Khan, ktorý má na sociálnych sieťach osem miliónov sledujúcich. Pri útoku v hoteli v americkom Houstone tĺkol muža papučou a ťahal ho za vlasy. V sobotu sa podľa denníka Daily Mail k napadnutiu priznal. „Bol to môj študent a ja som ho udrel. On proti tomu nič nemal,“ reagoval.

Záznam vyvolal vlnu rozhorčenia nielen na indickom subkontinente, ale aj v ázijskej komunite vo Veľkej Británii. V rozpakoch je pochopiteľne aj organizácia British Asian Trust, ktorá pomáha obetiam domáceho násilia a zároveň vedie iniciatívy na ochranu duševného zdravia.

Spevák sa viackrát stretol aj kráľom Karolom III. najmä ako ambasádor organizácie British Asian Trust. Kráľ ju založil v roku 2007 ešte ako princ a následník trónu s cieľom bojovať proti chudobe a budovať vzťahy s indicko-pakistanskou komunitou vo Veľkej Británii.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie