fbpx

V Kanade sme mohli dosiahnuť viac, hovorí Boris Žabka, ktorý má s „Baranmi“ smelé ambície

Na snímke obranca Boris Žabka počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov pred MS v Kanade v Poprade 25. júla 2022. Zdroj: FOTO TASR/František Iván

Svetový šampionát hokejistov do 20 rokov, na ktorom sa predstavil aj slovenský národný výber je dávno zabudnutý. Naši hráči na ňom mali medailové ambície, no napokon skončili pred bránami semifinále. Súčasťou mužstva trénera Ivana Feneša bol aj banskobystrický obranca Boris Žabka, s ktorým sme si tento turnaj pripomenuli. Zamerali sme sa však prioritne na ciele a zápasy „Baranov“, ktorí naposledy minulú nedeľu nadelili vedúcim Spišiakom na domácom ľade 7 gólov.

Minulotýždňové vystúpenia zverencov fínskeho trénera Raima Helminena boli ako deň a noc. Kým v piatok v bohatej gólovej prestrelke podľahli v pohronskom derby regionálnemu rivalovi zo Zvolena 3:7, v nedeľu to pod Urpínom bola iná zápasová pieseň. Banskobystričania podali brilantný a dynamický výkon s nebývalou streleckou efektivitou a lídra tabuľka gólovo zasypali (7:3). Radosť pozerať sa!

„Skutočne to ťažko možno porovnávať. Domáci zápas proti HKM Zvolen bol 2 tretiny pomerne vyrovnaný. Hrali sme v ňom podľa mňa veľmi dobre, ale bohužiaľ, v rámci 3. tretiny sme dostali početné rozdielové góly a ťažko sa vyhráva, keď pred vlastným obecenstvom dostanete 7 gólov… Zápas so Spišskou Novou Vsou bol úplne iný. Povedali sme si pred ním, čo máme robiť a od úvodnej tretiny sme to aj na ľade robili. Teraz sme pre zmenu my strelili 7 gólov, takže sme určite predviedli lepší hokejový prejav, ktorým sme ulahodili početnému publiku,“ hovoril na úvod rozhovoru Boris Žabka.

V ďalšom kole Tipos extraligy, v poradí 39. vycestujú v piatok 26. 1. 2024 hokejisti spod Urpína na ľad HK Nitra, kde už raz v sezóne schytali veľký, 10- gólový hanebný debakel. V domácom zápase pre zmenu dokázali zverencov trénera Antonína Stavjaňu zdolať. Ako bude tentoraz a s akým ambíciami mužstvo vykorčuľuje pod Zoborom?

„Som presvedčený, že sme na piatkový zápas pripravení. Samozrejme, každý zápas je iný, odlišný. Raz sme vysoko prehrali, doma zase vyhrali. Určite chceme v zápase od 18:00 h podať na ľade zodpovedný a disciplinovaný výkon a jednoznačne chceme získať 3 body do tabuľky,“ poodkryl ambície tímu hokejista, ktorý pred sezónou prišiel zo Slovana Bratislava.

V hlavnom meste si teraz môžu tak- trochu spytovať svedomie, že pustili z kádra takého nadaného a talentovaného obrancu. Boris si ale pôsobenie v Banskej Bystrici užíva, nakoľko má doma pohodlie a to správne zázemie.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie