fbpx

Uviazol som, tvrdí vodič kamiónu. Zrážku s vlakom v Čechách pri Karvinej neprežil rušňovodič

Pri Karvinej sa stretol vlak s kamiónom. Rušňovodič zrážku neprežil. (24. januára 2024) Zdroj: X - DATEL

Ako podozrenie zo všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti vyšetruje česká polícia včerajší ranný stret kamiónu s rýchlikom pri meste Karviná. Nehodu neprežil 31-ročný rušňovodič. Podľa záchranárov posádky ošetrili dvadsať ľudí. 33-ročný vodič kamiónu tvrdí, že keď na prejazd vchádzal, výstražné svetlá ešte neblikali. Súprava ale podľa neho na koľajniciach uviazla. Pred stretom šofér stihol z kabíny utiecť. Škoda sa odhaduje približne 1,5 milióna eur.

Nehoda sa stala v úseku Bohumín – Detmarovice včera okolo 05:40 neďaleko farmy Bezdínek. S kamiónom spoločnosti Spro prevážajúcim vŕtaciu súpravu sa na železničnom prejazde zrazil vlak InterCity 546 Ostravan.

„Podľa predbežných informácií vošiel ťahač s vystuženým valníkom, na ktorom mal banskú vrtnú súpravu, na prejazd. Tam údajne uviazol, keď v smere na Prahu práve prichádzal rýchlik Ostravan, ten do kamiónu narazil,“ komentoval riaditeľ krajskej polície Tomáš Kužel.

Hovorkyňa krajských hasičov Kamily Langerovej informovala, že vo vlaku cestovalo sedemdesiat ľudí. Päť ľudí opustilo vlak ešte pred príchodom hasičov. Všetkých ostatných sa podarilo evakuovať. Pre nezranených prišiel autobus.

K nehode dorazilo šesť posádok záchranárov a vrtuľník. K dispozícii boli aj špecialisti krízovej intervencie. „Jednej osobe už záchranári nemohli pomôcť, svojim zraneniam podľahla bezprostredne po kolízii,“ uviedol hovorca záchranárov Lukáš Humpl.

Na mieste záchranári triedili účastníkov nehody a ošetrili celkom dvadsať ľudí vo veku 17 až 65 rokov. „Pacienti utrpeli ľahké a stredne ťažké zranenia, hrudníkov, hlavy, končatín a chrbtice. Osemnásť osôb sme transportovali a odovzdali do nemocníc v Karvinej, Havířove, Mestskej nemocnici Ostrava. Jedna žena so stredne závažným zranením letela do ostravskej fakultnej nemocnice,“ popísal Humpl. Dvoch ľudí záchranári ošetrili na mieste, ich stav nevyžadoval prepravu do nemocnice.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie