fbpx

Piť či nepiť sneh? Káva od Pravej blondínky rozbúrila internet

Snímky z videa na recept „snehového, slaného chococina“, podľa herečky Reese Witherspoonovej. Zdroj: X/Cocina Fácil,☾

Videorecept hollywoodskej herečky na ľadovú kávu vyrobenú zo snehu zaujal milióny ľudí, tisíce ho komentovali. Odborníci vravia: Pokiaľ dodržíte určité pravidlá, konzumácia snehu nie je nebezpečná.

Tuhá zima a bohatá snehová nádielka inšpirovali hollywoodsku herečku Reese Witherspoonovú, aby sa s fanúšikmi podelila o svoj recept na sezónny nápoj. Na sociálnej sieti TikTok, kde ju sleduje takmer deväť miliónov ľudí, zverejnila video, kde pripravuje ľadovú kávu zo snehu.

Oscarová herečka známa z filmov ako Pravá blondínka, Dievča na roztrhanie alebo Walk the Line na záberoch nabrala do dvoch hrnčekov sneh z auta. Potom ho zmiešala so sirupmi s príchuťou slaného karamelu a čokolády, pridala cold brew (káva pripravená za studena), aby nápoj získal „dobručkú kávovú príchuť“.

„Je to také dobré,“ komentovala 47-ročná Witherspoonová ochutnávku svojho výtvoru. „Slané snežné capuccino,“ navrhla názov, ktorým sama seba pobavila. „Snehové slané chococino,“ znel jej finálny verdikt.

Fuj, špina… Ale žijeme len raz

Video pozbieralo na TikToku od víkendu takmer päť miliónov zhliadnutí a tisíce komentárov. „Nie, nie, nie. Sneh tu nie je preto, aby sa jedol. Môžete z toho vážne ochorieť,“ varuje jeden z diskutujúcich.

„Všetky kanadské matky hovoria deťom: Nejedzte sneh, je špinavý,“ pridáva sa jedna z užívateliek. Pochopiteľne sa našlo aj množstvo ľudí, ktorí celú debatu zosmiešňovali.

„Napadnutý sneh môže byť veľmi špinavý… Ale čo. Žijete len raz. Pamätám si, že som ho ako malá jedla,“ píše sa v ďalšom z komentárov. Príbehy detí pojedajúcich sneh sa v diskusiách opakoval.

Odpor proti konzumácii prírodného snehu bol ale taký veľký, že prinútil herečku natočiť ďalšie tri videá, aby svoj recept hájila, informuje americká stanica CNN. V jednom z nich sa stotožnila s myšlienkou, že žijeme iba raz.

„Toľko ľudí tu tvrdí, že sneh je špinavý,“ vraví Witherspoonová, ktorá aktuálne hrá po boku Jennifer Aniston a Steva Carella v seriáli The Morning Show na Apple TV. „A tak sme zobrali sneh z dvora, dali ho do mikrovlnky a je čistý –⁠ je to zlé? Nemala by som snáď jesť sneh?“

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie