fbpx

Na severe Kanady sa zrútilo lietadlo, šesť ľudí nehodu neprežilo

Záchranné koordinačné centrum v Trentone uviedlo, že kontakt s lietadlom sa stratil krátko po štarte okolo 8.50 h miestneho času. Zdroj: X/Free Malaysia Today

Šesť ľudí zahynulo pri utorkovej nehode lietadla so zamestnancami diamantovej bane na severe Kanady. Britsko-austrálsky ťažobný gigant Rio Tinto oznámil, že havária lietadla „s niekoľkými zamestnancami“ mieriacimi do jeho bane Diavik si vyžiadala „niekoľko obetí“. Ich presný počet nešpecifikoval.

O nehode informovala agentúra AFP s odvolaním sa na zdroj blízky vyšetrovaniu. Ten agentúre povedal, že lietadlo prepravovalo celkom sedem osôb, z ktorých prežila iba jedna. Jej stav nie je známy.

Letisko v meste Fort Smith stratilo s lietadlom kontakt v utorok pred deviatou hodinou miestneho času (16.50 h SEČ) krátko po štarte. Smerovalo na sever do diamantovej bane Diavik ťažobnej spoločnosti Rio Tinto z Austrálie. Fort Smith leží v Severozápadných teritóriách asi 2 100 kilometrov od Vancouveru.

Spoločnosť Northwestern Air, ktorá prevádzkovala dvojité turbovrtuľové dopravné lietadlo Jetstream, uviedla, že lietadlo havarovalo 1,1 km od pristávacej dráhy.

„Kanadskí rangeri vrak lietadla objavili neďaleko rieky Slave, na miesto zoskočili padákmi,“ uviedol David Lavallee zo záchrannej služby v meste Trenton.

Všetky lety z letiska vo Fort Smith boli zastavené a Kanadský výbor pre bezpečnosť v doprave (TSB) vyslal na miesto vyšetrovací tím. Príčina nehody nebola bezprostredne známa.

Generálny riaditeľ Rio Tinto Jakob Stausholm vyjadril „najhlbšiu sústrasť“ rodinám, priateľom a ich blízkym. „Ako spoločnosť sme touto správou absolútne zdevastovaní a ponúkame našu plnú podporu našim ľuďom a komunite, ktorá dnes smúti,“ povedal. Dodal, že firma je správou o leteckom nešťastí zdrvená.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie