fbpx

Uplakané líčenie, náhrady aj make-up naruby. 7 trendov, ktoré frčia na TikToku

Ilustračné foto. Zdroj: FREEPIK/KamranAydinov

Pokiaľ sa zaujímate o svet krásy a líčenia, asi ste si už všimli v súčasnosti zmeny, vďaka ktorým napreduje cez sociálne siete, predovšetkým na TikToku. Trendy, ktorým prepadá najmä najmladšia generácia, sú niekedy inšpiratívne, často však môžu vyraziť dych.

Uplakaný make-up

Dnes je akýkoľvek prejav emócií skôr oslavovaný ako potlačovaný. Smutné dievčatá sú preto v móde. Trend uplakaného líčenia odkazuje na estetické prednosti plaču. Orosené tváre, lesknúce sa oči, definované riasy. Objavuje sa húfne nielen na TikToku, ale aj v niektorých televíznych drámach (napríklad seriál Euphoria na HBO), a to z dobrého dôvodu.

„Plač nám prináša prirodzený rumenec na tvári,“ hovorí hollywoodska vizážistka Jen Tiosecová a dodáva, že ružové pery, tvár a oči dodajú mladistvú žiaru. Okrem červených tónov je vhodný lesklý očný make-up simulujúci oči po plači.

Vizážistky odporúčajú siahnuť po krémovej tvárenke a natrieť s ňou tvár, nos a trochu naniesť aj na oblasť okolo očí. Keď nanesiete rozjasňovač pozdĺž lícnych kostí a nad srdiečko pier, opticky tak budete imitovať slzy.

Clean girl make-up

Čistý dievčenský make-up je štýl líčenia, ktorý si popularitu získal svojou sviežosťou, jednoduchosťou a prirodzenosťou. Zameriava sa na zvýraznenie prirodzených rysov bez toho, aby vyzeral ťažkopádne alebo príliš silno. Vyznačuje sa svetlými neutrálnymi farbami a minimálnou spotrebou produktov so zameraním na dosiahnutie žiarivej a zdravej pleti.

Cieľom nie je nakresliť si na tvár niekoho iného, ​​ale vyzerať stále ako vy, len s nádychom líčenia zdôrazňujúcim prirodzenú krásu. Tento štýl make-upu je skvelý na každodenné nosenie alebo pre spoločenské udalosti počas dňa.

Neoddeliteľnou súčasťou tohto trendu sú zdravé a lesklé vlasy. Pokiaľ ide o styling, typický pre spomínaný look je nízko stiahnutý cop alebo ledabolé rozpustené vlny. Účes by mal vyzerať tak, ako by jeho príprave venovala nositeľka minimálnu námahu.

Čistý a prirodzený vzhľad je možné dosiahnuť pomocou nasledujúcich krokov:

  1. Začnite s čistou, natretou tvárou. Naneste základový primer na zakrytie pórov a získajte jemný a zdravo vyzerajúci lesk.
  2. Naneste ľahkú vrstvu podkladu alebo tónovaného hydratačného krému, ktorý zodpovedá tónu vašej pleti. Bázu môžete taktiež zmiešať s hydratačným krémom pre čistý a prirodzený vzhľad.
  3. Pomocou korektoru zakryte škvrny alebo tmavé kruhy pod očami. Dobre ho rozotrite.
  4. Líniu horných rias olemujte jemnou hnedou alebo čiernou očnou linkou a naneste riasenku. Obočie vyplňte ceruzkou alebo púdrom, ktorý zodpovedá farbe vašich vlasov.
  5. Na jabĺčka tvárí použite jemnú ružovú alebo broskyňovú lícenku.
  6. Na pery naneste svetlú prirodzenú farbu. Dobre vyzerajú odtiene ružovej alebo béžovej.
  7. Líčenie zafixujte ľahkým púdrom.

Trend vlasovej misky

„Naozaj poznáte svoj typ vlasov?“ Táto otázka vyprovokoval na TikToku ohromný trend zvaný #bowlmethod a odvtedy sa hreje na výslní. Postup je jednoduchý. Po umytí vlasov a nanesení krému na vlny sa predkloníte a vlasy opakovane namáčate do misky.

Výsledkom je zvýšená hydratácia a krásne definované vlny, a to aj pre tých, ktorí majú tendenciu bojovať s krepatou textúrou.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie