fbpx

Ústredie práce predstavilo novinku, ktorá uľahčí mnohým Slovákom podávanie žiadostí

Ilustračné foto. Zdroj: FREEPIK/tonodiaz

Na portáli slovensko.sk pribudli nové elektronické formuláre na podanie žiadosti o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie pre ľudí bez práce, ako aj pre ľudí, ktorí si hľadajú lepšie uplatnenie na trhu práce. Novinka tak odstráni potrebu fyzickej návštevy úradov práce, sociálnych vecí a rodiny.

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR prichádza s novinkou, ktorá nezamestnaným ľudom uľahčí prácu v evidovaní sa na úrade alebo pri hľadaní nového zamestnania. Ako informuje Startitup, prostredníctvom portálu slovensko.sk sa dokážete jednoducho zaregistrovať do evidencie uchádzačov o zamestnanie. Tento elektronický systém však prináša aj ďalšie benefity.

Novinka odstráni potrebu návštevy úradov a uľahčí hľadanie práce

Nové elektronické formuláre ponúkajú aj iné služby. Portál môžete použiť napríklad aj v čase, keď ste zamestnaný, ale hľadáte si lepšie uplatnenie na trhu práce. V tom prípade si v hlavnej ponuke zvolíte službu „Zamestnanie“, kategóriu „Strata a hľadanie zamestnania“ a nakoniec si zvolíte možnosť „Podávanie žiadosti záujemcu o zamestnanie o sprostredkovanie vhodného zamestnania“, čím sa automaticky presmerujete na daný formulár. To všetko vybavíte v pohodlí domova bez zbytočných komplikácií a nemusíte tak čakať dlhé hodiny na úrade práce.

„Na prvý pohľad drobné zlepšenie má potenciál ušetriť ľuďom mnoho času a úradom práce, sociálnych vecí a rodiny podstatne zefektívniť prácu. Po významnom zjednodušení podávania výkazov o zamestnávaní ľudí so zdravotným postihnutím je to už druhá takáto novinka, ktorú sme tento rok ohlásili,“ uviedol generálny riaditeľ Ústredia práce Peter Ormandy.

Prihlásiť sa na portál slovensko.sk je možné pomocou občianskeho preukazu alebo dokladu o pobyte s čipom, mobilným kľúčom cez aplikáciu Slovensko v mobile alebo iným európskym dokladom.

„Vďaka efektívnej spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR sa nám úspešne darí napredovať v elektronizácii služieb úradov práce, sociálnych vecí a rodiny,“ dodal Ormandy.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie