fbpx

Muž v Chicagu zastrelil osem členov jednej rodiny, potom obrátil zbraň proti sebe

Motív páchateľa je zatiaľ nejasný, polícia ale uviedla, že Nance obete poznal. Zdroj: X/arturodetexas, GeeNewz

Muž podozrivý zo zabitia ôsmich ľudí na predmestí Chicaga sa zastrelil po strete s políciou. Uviedla to polícia z mesta Joliet v štáte Illinois, kde bezpečnostné zložky predtým našli sedem z ôsmich obetí a vyhlásili po páchateľovi pátranie. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Podozrivého, 23-ročného Romea Nanceho vypátrala polícia blízko mesta Natalia neďaleko texaského San Antonia. Tamojší úrad šerifa na sociálnych sieťach uviedol, že dostal telefonát ohľadom osoby podozrivej z vrážd v Chicagu. Polícia Nanceho dostihla na čerpacej stanici, kde sa nakoniec zastrelil.

Illinoiské úrady predtým varovali, že Nance môže byť „ozbrojený a nebezpečný“, čo podľa AP vyvolalo napätie medzi obyvateľmi mesta Joliet.

Motív páchateľa je zatiaľ nejasný, polícia ale uviedla, že Nance obete poznal. Jednalo sa o členov jednej rodiny. Prvú obeť policajti našli v nedeľu v rodinnom dome v okrese Will County. V pondelok našli ďalších sedem v dvoch susediacich domoch v meste Joliet, ktoré je vzdialené niekoľko desiatok kilometrov od centra Chicaga. Úrady sa domnievajú, že podozrivý postrelil v nedeľu ďalšieho muža.

„Som policajtom 29 rokov a toto bolo pravdepodobne najhoršie miesto činu, na ktorom som kedy pracoval,“ uviedol k obetiam v Joliete šéf miestnej polície William Evans.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie